Prijzen, tijden en tips voor een schoolbezoek

Met je klas naar Micropia? Een geslaagd schoolbezoek begint met een goede voorbereiding. Waar moet je aan denken? Hoeveel begeleiders heb je nodig? Hoe kom je er? Wat kun je verwachten? Met de praktische tips op deze pagina ben je al een heel eind op weg.

Een oriëntatiebezoek of vragen?

Wil je eerst een kijkje komen nemen in Micropia, voordat je met de hele klas komt? Kom dan langs voor een oriëntatiebezoek. Neem hiervoor en voor eventuele andere vragen contact op via scholen@micropia.nl .

Prijzen

Het onderwijstarief voor Micropia is € 6,50 per leerling of begeleider, mits je je schoolbezoek van tevoren aanmeldt. Je kunt het bezoek aan Micropia ook  combineren  met een bezoek aan ARTIS. 

Tijden

Een bezoek aan Micropia is een reis door een onbekende wereld. Voor schoolbezoeken zijn er speciale tijden gereserveerd, dit kan om 9.30 en 11.00 uur. Per moment kunnen er 80 leerlingen tegelijk Micropia in. Meld je klas dus tijdig aan . Schoolbezoek is niet mogelijk in het weekend, op feestdagen en in de schoolvakanties van regio Noord.

Tips

Hieronder vind je handige tips om het bezoek aan Micropia tot een succes te maken.

Toegang tot Micropia

Op de dag van het bezoek aan Micropia kun je je met je klas melden bij de kassa van ARTIS. Hier word je ontvangen en doorgestuurd naar Micropia.

Verzamelen

Er wordt verzocht aan docenten de leerlingen te alle tijde te verzamelen en op te halen vanaf het ARTIS-parkeerterrein. Wanneer de docent zich gemeld heeft bij de ARTIS-host kan de groep naar binnen.

Benodigdheden

Zorg dat iedereen een pen of potlood bij zich heeft. Leerlingen uit havo 5 en vwo 5-6 hebben ook een eigen notitieblok nodig om de benodigde informatie op te schrijven. In Micropia liggen verschillende werkbladen klaar voor leerlingen van het primair en voortgezet onderwijs, met extra achtergrondinformatie en leuke opdrachten om ter plekke uit te voeren. Of na afloop thuis of in de klas. Deze werkbladen kun je als docent ook alvast downloaden op de website als je klas is aangemeld.

Gratis lesmateriaal

Behalve de werkbladen biedt Micropia nog meer gratis onderwijsmateriaal voor de bovenbouw van het primair onderwijs en voor verschillende niveaus in het voortgezet onderwijs. Met thema’s die aansluiten bij de leefwereld van de leerlingen, interessante weetjes en praktische opdrachten. Op de website is ook veel informatie te vinden, van complete dossiers over bijvoorbeeld microben in en op je lijf tot uitgebreide begrippenlijsten en interessante proefjes voor thuis of in de klas.

Eten en drinken

Zelf meegenomen lunch kun je gebruiken op het Artisplein. Heb je je schoolbezoek gecombineerd met het ARTIS-Park? In het park zijn verschillende eet- en drinkgelegenheden .

Bereikbaarheid

Tram 14 vanaf Amsterdam Centraal Station stopt voor Micropia. Uitstappen bij de halte ARTIS. Tramlijn 7 en 19 stoppen op het Alexanderplein, op loopafstand van Micropia. Het dichtstbijzijnde metrostation is Waterlooplein. Hiervandaan is het tien minuten lopen naar Micropia. Kijk voor een reisadvies van deur tot deur op 9292.nl .

ARTIS heeft een eigen parkeerterrein dat ook toegankelijk is voor bezoekers van Micropia. Hier is ook ruimte voor touringcars. Het parkeren van touringcars is gratis op het ARTIS-parkeerterrein.

plan je bezoek