Veelgestelde vragen

Openingstijden en prijzen

 

Wat zijn de openingstijden?

Micropia is vanaf maandag 1 juni weer open voor publiek. We hanteren aangepaste openingstijden: 7 dagen per week van 9.00 tot 18.00 uur. Let op: Je moet voorafgaand aan je bezoek eerst reserveren via jouw Mijn ARTIS-account. Met een reservering kan je de hele dag Micropia bezoeken (van 09.00 tot 18.00 uur), hier is geen tijdslimiet aan verbonden. Je kunt een starttijd reserveren op Mijn ARTIS .

Wat zijn de toegangsprijzen?

De prijs voor een normale toegangskaart (10 jaar en ouder) is € 16,00. Een toegangskaart voor jeugd (3-9 jaar) is € 14,00. Kinderen tot en met 2 jaar krijgen gratis toegang.

Waarom kan ik geen combikaarten kopen voor ARTIS en Micropia?

Op dit moment is het helaas nog niet mogelijk om combinatiekaarten te kopen voor ARTIS en Micropia. We zijn aan het onderzoeken hoe we dit kunnen verwerken in onze online boekingsmogelijkheden.

Ik ben student, kan ik nu wel naar Micropia met studentenkorting?

Het is weer mogelijk om met korting een bezoek aan Micropia te brengen. Let op: het is verplicht om van tevoren via  te reserveren. Log in en klik op ‘Ik heb al een Micropia-toegangskaart en ben geen lid’ om te reserveren. Ga voorafgaand aan je bezoek langs de kassa om jouw korting te bevestigen, en betaal het resterende bedrag. Daarna mag je Micropia bezoeken. Wanneer je bij de UvA, HvA, VU, ROC, Inholland, Tio, AHK, Gerrit Rietveld, Pabo of Rijksakademie ingeschreven staat kan je gebruik maken van deze korting, hiervoor moet je wel je bewijs van inschrijving kunnen tonen bij de ingang. Het is enkel mogelijk om doordeweeks en buiten de schoolvakanties gebruik te maken van de studentenkorting.

Ik heb een kortingskaart voor Micropia, kan ik deze nu gebruiken?

Het is weer mogelijk om met korting een bezoek aan Micropia te brengen. Let op: het is verplicht om van tevoren via  te reserveren. Log in en klik op ‘Ik heb al een Micropia-toegangskaart en ben geen lid’ om aanvullend te reserveren. Ga voorafgaand aan je bezoek  langs de kassa om jouw korting te bevestigen, en betaal het resterende bedrag. Daarna kun je Micropia bezoeken. De volgende kortingskaarten zijn van toepassing:  Hollandpas, Amsterdampas, VVV.

Ik heb een Museumkaart?IAmsterdam kaart, kan ik deze nu gebruiken?

Ja, bezoekers met een Museumkaart of IAmsterdam kaart kunnen deze gebruiken. Let op: ook bezoekers met een Museumkaart of IAmsterdam kaart dienen voorafgaand aan hun bezoek een aanvullende starttijd te reserveren via de website. Klik na inloggen in Mijn ARTIS op ‘Ik heb al een Micropia-toegangskaart en ben geen lid’.

Ik heb een zorgkaart, kan ik een bezoek brengen aan Micropia?

Het is weer mogelijk om met korting een bezoek aan Micropia te brengen. Let op: het is verplicht om van tevoren via Mijn ARTIS  te reserveren. Log in en klik op ‘Ik heb al een Micropia-toegangskaart en ben geen lid’ om aanvullend te reserveren. Ga voorafgaand aan je bezoek langs de kassa om jouw korting te bevestigen, en betaal het resterende bedrag. Daarna mag je Micropia bezoeken.

Waarom krijg ik geen 2 euro korting wanneer ik een online een toegangskaart heb gekocht?

Er wordt geen onderscheid meer gemaakt tussen kaartverkoop aan de kassa en online kaartverkoop, aangezien de kassa’s gesloten zijn en alle kaartverkoop online plaatsvindt. We hanteren voor de kaartverkoop de reguliere prijzen voor toegangskaarten.

Toegangskaarten en reserveringen

Waarom moet ik een toegangskaart kopen voor een bezoek aan Micropia?

Vanwege de veiligheidsmaatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus is het kopen van een toegangskaart  verplicht. Op deze manier kunnen wij het aantal bezoekers en de veiligheid van de bezoekers en medewerkers in het museum optimaal waarborgen.

Voor wie moet ik reserveren?

Alle bezoekers van Micropia hebben een reservering nodig. Reserveer ook een starttijd voor kinderen van 0-2 jaar.

Ik kan geen starttijd meer kiezen.

Om te zorgen dat al onze bezoekers zich kunnen houden aan de 1,5 meter afstand, laten we een beperkt aantal bezoekers per half uur toe. We geven iedere woensdag nieuwe starttijden voor een week in de toekomst vrij en evalueren dagelijks de drukte. Houd onze website in de gaten voor nieuwe starttijden.

Wanneer mag ik met mijn reservering naar binnen?

Met een reservering kan je de hele dag naar binnen tussen 09.00 en 18.00 uur, hier is geen tijdslimiet aan verbonden. De ingang van Micropia is tijdelijk verplaatst naar de Plantage Kerklaan.

Kan ik ook bij de kassa reserveren en gelijk naar binnen?

Nee, u kunt alleen online via de website ereserveren. De kassa’s zijn op dit moment gesloten om drukte te voorkomen. 

Ik heb gereserveerd, maar kan toch niet komen. Kan ik mij afmelden?

U kunt uw reservering tot 24 uur van te voren annuleren. Wanneer u later dan 24 uur van te voren annuleert, kan het zijn dat wij u €2,50 dervingskosten per ongebruikte reservering in rekening brengen. U kunt annuleren door via deze link het contactformulier in te vullen. Na het verzenden van het formulier is uw annulering definitief. We kunnen uw reservering niet verzetten. Wilt u op een andere dag of tijd komen, dan dient u zelf een nieuwe reservering te maken. We raden u aan de website in de gaten te houden voor het reserveren van een nieuwe starttijd.

Wij hebben een onderwijskaart, kunnen wij een bezoek brengen aan Micropia?

Scholen kunnen enkel een bezoek brengen aan het ARTIS-Park, niet aan Micropia. Ook als u in bezit bent van een onderwijskaart. Als u een bezoek wilt brengen, dient u hiervoor een boeking te maken via de volgende link

Bezoek, veiligheid en hygiëne

 

Waar kan ik mijn fiets of auto te parkeren?

Voor de poort/Hoofdentree van ARTIS zijn er een aantal fietsparkeerplekken. Ook aan het begin van het parkeerterrein zijn er fietsparkeerplekken. Parkeer je fiets niet buiten deze plekken, je loopt dan het risico dat deze wordt verwijderd.

Is het parkeerterrein gewoon open?

Het parkeerterrein is open. Parkeerkaarten kunnen alleen bij de betaalautomaten op het parkeerterrein of bij de bakfiets bij de uitgang bij de flamingo’s en het Artisplein afgerekend worden, niet meer bij de kassa of in de winkel. Ook de betaalautomaat op het voorplein is gesloten.

Waar vind ik de ingang van Micropia?

Om te voorkomen dat bezoekers elkaar kruisen bij het in- en uitgaan van het museum, is er een tijdelijke ingang aan de Plantage Kerklaan. De oorspronkelijke ingang aan het Artisplein doet tijdelijk dienst als uitgang. 

Welke hygiënemaatregelen worden er getroffen in het museum?

Micropia volgt alle veiligheidsvoorschriften die het RIVM voorschrijft. Er zijn diverse hygiënemaatregelen getroffen, zo zijn er op meerdere plekken desinfecterende middelen beschikbaar en worden de opstellingen en toiletten frequent schoongemaakt. Ook is er een vaste looproute in het museum en zijn de in en uitgang van elkaar gescheiden. 

Is er een garderobe / kluisjes in het museum?

De kluisjes zijn helaas momenteel niet beschikbaar. Bagage kan op dit moment niet worden afgegeven.

Is de museumwinkel toegankelijk?

Nee, het kassagebied en de winkel zijn momenteel gesloten.

Zijn de toiletten toegankelijk?

Ja, de toiletten zijn toegankelijk. Wel zijn er minder toiletten dan normaal beschikbaar.

Moet ik een mondkapje op in het museum?

Nee, dit is niet verplicht. Houd 1,5 meter afstand van elkaar en kom niet naar het museum met verkoudheidsklachten en/of koorts.

Is er een vaste route door het museum?

In verband met de geldende veiligheidsmaatregelen is er een vaste looproute met eenrichtingsverkeer door het museum. Deze is duidelijk aangegeven met stickers op de vloer. We vragen je altijd 1,5 meter afstand te houden en eventuele instructies van onze publieksmedewerkers op te volgen.

Zijn alle onderdelen in het museum gewoon toegankelijk?

Op een enkele opstelling na waar de 1,5 meter afstand niet te handhaven is, zijn alle opstellingen gewoon toegankelijk.

Gaan de activiteiten zoals De laborant vertelt door?

We zijn op dit moment nog aan het onderzoeken of het mogelijk is om 'De laborant vertelt' over het coronavirus te organiseren binnen de RIVM-richtlijnen. In het museum lopen meerdere laboranten rond die vragen kunnen beantwoorden. 

Is ook iets over het coronavirus in het museum te zien?

Het coronavirus is de ‘microbe van de maand’ in juni. In de opstelling naast het laboratorium kunnen bezoekers hier alles over ontdekken. Daarnaast zijn er op de begane grond in het museum glasmodellen van andere bekende virussen zoals het hiv-virus en adeno-virus – een verkoudheidsvirus dat qua vorm gelijk is aan het coronavirus – te zien. Deze zijn gemaakt door Luke Jerram, een Brits beeldend kunstenaar.