Veelgestelde vragen

Nieuwe maatregelen versoepelingen per 25 september

Wat verandert er per 25 september in Micropia naar aanleiding van de aangekondigde versoepelingen?

De 1,5 meter afstand geldt niet langer als verplicht, maar wordt nog wel dringend geadviseerd. Voor toegang tot het museum is er geen coronatoegangsbewijs nodig, met uitzondering van speciale evenementen. Daarnaast hoeven ARTIS-leden, -vrienden en -sociëteitsleden vanaf 25 september geen starttijd meer te reserveren, zij kunnen op vertoon van hun pas altijd naar binnen.

Heb ik een coronatoegangsbewijs nodig om Micropia of delen daarvan vanaf 25 september in te mogen?

Nee, je hebt geen coronatoegangsbewijs nodig om Micropia of delen van Micropia binnen te komen.

Hoe waarborgen jullie de veiligheid van de bezoekers nu de 1,5 meter regel is opgeheven?

De 1,5 meter afstand geldt niet langer als verplicht, maar wordt nog wel dringend geadviseerd. Daarom blijft Micropia bezoekers door middel van bebording attenderen op deze veilige afstand op locaties in het museum waar het mogelijk snel druk wordt. 

Is Micropia open?

Micropia is weer dagelijks geopend. 

Hoe en vanaf wanneer kan ik tickets kopen?

Je kunt nu online een starttijd reserveren/ticket kopen op dagtickets.artis.nl

Wat zijn de openingstijden?

Micropia is weer dagelijks geopend van 11.00 tot 17.00 uur.

Met hoeveel personen mag ik Micropia bezoeken?

Je mag Micropia bezoeken met zoveel personen als je wilt.

Moet ik een mondkapje op in het museum?

Het is vanaf zaterdag 26 juni niet meer verplicht om in de binnenruimtes een mondkapje te dragen. 

Heb ik een negatieve coronatest nodig om naar Micropia te kunnen?

Nee, je hebt geen negatieve coronatest nodig om toegang te krijgen tot Micropia.

Openingstijden en prijzen

Hoe lang mag ik blijven met mijn starttijd/reservering?

Je kunt zo lang blijven als je wilt. We schatten in dat je bezoek rond de 1.5 uur duurt.

Wat zijn de toegangsprijzen?

De prijs voor een normale toegangskaart (10 jaar en ouder) is € 16,00. Een toegangskaart voor jeugd (3-9 jaar) is € 14,00. Kinderen tot en met 2 jaar krijgen gratis toegang. Combitickets voor ARTIS – Micropia zijn beschikbaar. De prijs voor een normale combiticket (10 jaar en ouder) is € 29,50 en voor jeugd (3-9 jaar) is € 24,50.

Kan ik combikaarten kopen voor ARTIS en Micropia?

Ja, je kunt nu ook combikaarten kopen voor ARTIS en Micropia. Boek je starttijd via dagtickets.artis.nl

Ik heb een combiticket ARTIS – Micropia geboekt, wanneer mag ik met mijn reservering naar binnen?

Bij een combiticket ARTIS-Micropia boek je een starttijd voor het ARTIS-Park. Je kunt je na het bezoek aan het ARTIS-Park met je combiticket registreren bij de kassa van Micropia. 

Ik ben student, kan ik nu wel naar Micropia met studentenkorting?

Het is weer mogelijk om met korting een bezoek aan Micropia te brengen. Let op: het is verplicht om van tevoren via de website  te reserveren. Klik op 'Ik heb al een ticket' en kies voor de locatie 'Micropia'. Kies vervolgens voor 'Starttijd Micropia tickethouder' om een tijdslot te reserveren. Ga voorafgaand aan je bezoek langs de kassa om jouw korting te bevestigen, en betaal het resterende bedrag. Daarna mag je Micropia bezoeken.

Ik heb een alternatieve toegangskaart voor Micropia, kan ik deze nu gebruiken?

Het is weer mogelijk om met een alternatief toegangsbewijs een bezoek aan Micropia te brengen. Let op: het is verplicht om van tevoren via de website  te reserveren. Klik op 'Ik heb al een ticket' en kies voor de locatie 'Micropia'. Kies vervolgens voor 'Starttijd Micropia tickethouder' om een tijdslot te reserveren. Ga voorafgaand aan je bezoek langs de kassa om jouw bezoek te bevestigen, en betaal het eventuele resterende bedrag. Daarna kun je Micropia bezoeken. De volgende kortingskaarten zijn van toepassing: VVV.

Ik heb een Museumkaart/IAmsterdam kaart/VIP-kaart van de BankGiroLoterij, kan ik deze nu gebruiken?

Ja, bezoekers met een Museumkaart, IAmsterdam kaart of VIP-kaart van de BankGiroLoterij kunnen deze gebruiken. Let op: ook bezoekers met een Museumkaart, IAmsterdam of VIP-kaart van de BankGiroLoterij kaart dienen voorafgaand aan hun bezoek een aanvullende starttijd te reserveren via de website . Klik op 'Ik heb al een ticket' en kies voor de locatie 'Micropia'. Kies vervolgens voor 'Starttijd Micropia tickethouder' om een tijdslot te reserveren.

Ik heb een zorgkaart, kan ik een bezoek brengen aan Micropia?

Het is weer mogelijk om met korting een bezoek aan Micropia te brengen. Let op: het is verplicht om van tevoren via dagtickets.artis.nl  te reserveren. Klik op 'Ik heb al een ticket' en kies voor de locatie 'Micropia'. Kies vervolgens voor 'Starttijd Micropia tickethouder' om een tijdslot te reserveren. Ga voorafgaand aan je bezoek langs de kassa om jouw korting te bevestigen, en betaal het resterende bedrag. Daarna mag je Micropia bezoeken.

 

Toegangskaarten en reserveringen

Waarom moet ik een starttijd reserveren voor een bezoek aan Micropia?

Het reserveren van een starttijd is verplicht, behalve voor ARTIS-leden, -vrienden en -sociëteitsleden (vanaf 25 september). Op deze manier kunnen wij het maximum aantal en de spreiding van de bezoekers over de dag reguleren en zo de veiligheid van de bezoekers en medewerkers in het museum optimaal waarborgen.

Voor wie moet ik reserveren?

Alle bezoekers van Micropia hebben een reservering nodig, behalve ARTIS-leden, -vrienden en -sociëteitsleden (vanaf 25 september). Reserveer ook een starttijd voor kinderen van 0-2 jaar.

Wanneer mag ik met mijn reservering naar binnen?

Met een reservering kan je naar binnen op elk moment tijdens de door jou gekozen starttijd van een half uur. Micropia is geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Er is geen tijdslimiet aan het bezoek verbonden, maar we gaan uit van een maximale verblijfsduur van 1,5 uur. 

Kan ik ook bij de kassa reserveren en gelijk naar binnen?

Nee, je kunt alleen online via de website reserveren.  

Ik heb gereserveerd, maar kan toch niet komen. Kan ik mij afmelden?

Je kunt jouw reservering tot 24 uur van te voren annuleren. Wanneer je later dan 24 uur van tevoren annuleert, kan het zijn dat wij je €2,50 dervingskosten per ongebruikte reservering in rekening brengen. Je kunt annuleren door via  deze link  het contactformulier in te vullen. Na het verzenden van het formulier is jouw annulering definitief. We kunnen jouw reservering niet verzetten. Wil je op een andere dag of tijd komen, dan dien je zelf een nieuwe reservering te maken. We raden je aan de website in de gaten te houden voor het reserveren van een nieuwe starttijd.

 

Bezoek, veiligheid en hygiëne

Waar kan ik mijn fiets of auto te parkeren?

Langs de poort/Hoofdentree-zijde van ARTIS zijn een aantal fietsparkeerplekken. Ook aan het begin van het parkeerterrein zijn fietsparkeerplekken. Parkeer je fiets niet buiten deze plekken, je loopt dan het risico dat deze wordt verwijderd.

Is het parkeerterrein gewoon open?

Het parkeerterrein is open. Parkeerkaarten kunnen enkel bij de bakfiets bij de uitgang bij de flamingo’s gevalideerd worden voor het dagtarief, niet meer bij de kassa of in de winkel. Ook de betaalautomaat op het voorplein is gesloten. Wanneer het parkeerterrein vol is, kan het zijn dat we je vragen om op een andere plek te parkeren. Het kan zo zijn dat je wordt doorverwezen naar een andere plek in de stad.

Waar vind ik de ingang van Micropia?

De ingang is weer op de oude locatie bereikbaar via het Artisplein. De plattegrond  met looproute naar de ingang is hier te vinden.

Welke hygiënemaatregelen worden er getroffen in het museum?

Micropia volgt de veiligheidsvoorschriften die het RIVM voorschrijft. Er zijn op meerdere plekken desinfecterende middelen beschikbaar en de opstellingen en toiletten worden frequent schoongemaakt.

Is er een garderobe/kluisjes in het museum?

Er zijn kluisjes beschikbaar voor jouw jas en bagage.

Is de museumwinkel toegankelijk?

Het is mogelijk om een bezoek aan de museumwinkel te brengen.

Zijn de toiletten toegankelijk?

Ja, de toiletten zijn toegankelijk.

Gaan de activiteiten zoals De laborant vertelt door?

De laborant vertelt vindt dagelijks om 13.00 uur en 16.00 uur plaats in het museum. Dit gebeurt op de bovenverdieping voor het Micropia-laboratorium.

Hoe zorgt Micropia ervoor dat de veiligheidsmaatregelen omtrent corona in acht worden gehouden bij De laborant vertelt?

In verband met de coronamaatregelen wordt De laborant vertelt niet traditiegetrouw voor het Micropia-laboratorium gehouden, maar op de benedenverdieping van het museum, voor het grote scherm. Deze locatie biedt meer ruimte. Bezoekers kunnen ook vanaf de bovenverdieping de presentatie volgen en vragen stellen. 

Is ook iets over het coronavirus in het museum te zien?

Sinds najaar 2020 is er de museale opstelling ‘Corona gaat viral’ in Micropia te vinden. Met deze opstelling wil Micropia de huidige coronapandemie van achtergrondinformatie voorzien. Bekijk  deze  pagina voor meer informatie omtrent de opstelling. Op de begane grond in het museum zijn glasmodellen van andere bekende virussen zoals het hiv-virus en adeno-virus – een verkoudheidsvirus dat qua vorm gelijk is aan het coronavirus – te zien. Deze zijn gemaakt door Luke Jerram, een Brits beeldend kunstenaar. Ook online kun je meer te weten komen over het  coronavirus .