Veelgestelde vragen

Openingstijden en prijzen

 

Wat zijn de openingstijden?

Micropia is vanaf maandag 1 juni weer open voor publiek. We hanteren aangepaste openingstijden: 7 dagen per week van 9.00 tot 18.00 uur. Let op:  je hebt alleen toegang tot het museum met een reservering van een starttijd (voor leden) of een toegangskaart met starttijd (voor niet-leden). Je kunt een starttijd reserveren op Mijn ARTIS .

Wat zijn de toegangsprijzen?

De prijs voor een normale toegangskaart (10 jaar en ouder) is € 16,00. Een toegangskaart voor jeugd (3-9 jaar) is € 14,00. Kinderen tot en met 2 jaar krijgen gratis toegang.

Waarom kan ik geen combikaarten kopen voor ARTIS en Micropia?

Op dit moment is het helaas nog niet mogelijk om combinatiekaarten te kopen voor ARTIS en Micropia. We zijn aan het onderzoeken hoe we dit kunnen verwerken in onze online boekingsmogelijkheden.

Ik ben student, kan ik nu wel naar Micropia met studentenkorting?

Het is weer mogelijk om met korting een bezoek aan Micropia te brengen. Let op: het is verplicht om van tevoren via  een starttijd reserveren. Log in en klik op ‘Ik heb al een Micropia-toegangskaart en ben geen lid’ om een aanvullende starttijd te reserveren. Ga voorafgaand aan je bezoek (tijdens jouw gekozen starttijd) langs de kassa om jouw korting te bevestigen, en betaal het resterende bedrag. Daarna mag je Micropia bezoeken. Wanneer je bij de UvA, HvA, VU, ROC, Inholland, Tio, AHK, Gerrit Rietveld, Pabo of Rijksakademie ingeschreven staat kan je gebruik maken van deze korting, hiervoor moet je wel je bewijs van inschrijving kunnen tonen bij de ingang. Het is enkel mogelijk om doordeweeks en buiten de schoolvakanties gebruik te maken van de studentenkorting.

Ik heb een kortingskaart voor Micropia, kan ik deze nu gebruiken?

Het is weer mogelijk om met korting een bezoek aan Micropia te brengen. Let op: het is verplicht om van tevoren via een starttijd reserveren. Log in en klik op ‘Ik heb al een Micropia-toegangskaart en ben geen lid’ om een aanvullende starttijd te reserveren. Ga voorafgaand aan je bezoek (tijdens jouw gekozen starttijd) langs de kassa om jouw korting te bevestigen, en betaal het resterende bedrag. Daarna kun je Micropia bezoeken. De volgende kortingskaarten zijn van toepassing:  Hollandpas, Amsterdampas, VVV.

Ik heb een Museumkaart?IAmsterdam kaart, kan ik deze nu gebruiken?

Ja, bezoekers met een Museumkaart of IAmsterdam kaart kunnen deze gebruiken. Let op: ook bezoekers met een Museumkaart of IAmsterdam kaart dienen voorafgaand aan hun bezoek een aanvullende starttijd te reserveren via de website. Klik na inloggen in Mijn ARTIS op ‘Ik heb al een Micropia-toegangskaart en ben geen lid’.

Ik heb een zorgkaart, kan ik een bezoek brengen aan Micropia?

Het is weer mogelijk om met korting een bezoek aan Micropia te brengen. Let op: het is verplicht om van tevoren via Mijn ARTIS een starttijd reserveren. Log in en klik op ‘Ik heb al een Micropia-toegangskaart en ben geen lid’ om een aanvullende starttijd te reserveren. Ga voorafgaand aan je bezoek (tijdens jouw gekozen starttijd) langs de kassa om jouw korting te bevestigen, en betaal het resterende bedrag. Daarna mag je Micropia bezoeken.

Waarom krijg ik geen 2 euro korting wanneer ik een online een toegangskaart heb gekocht?

Er wordt geen onderscheid meer gemaakt tussen kaartverkoop aan de kassa en online kaartverkoop, aangezien de kassa’s gesloten zijn en alle kaartverkoop online plaatsvindt. We hanteren voor de kaartverkoop de reguliere prijzen voor toegangskaarten.

Toegangskaarten en starttijden

Waarom moet ik een toegangskaart met starttijd kopen voor een bezoek aan Micropia?

Vanwege de veiligheidsmaatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus is het kopen van een toegangskaart met een starttijd voorlopig verplicht. Op deze manier kunnen wij het aantal bezoekers en de veiligheid van de bezoekers en medewerkers in het museum optimaal waarborgen.

Voor wie moet ik een starttijd reserveren?

Alle bezoekers van Micropia hebben een starttijd nodig. Reserveer ook een starttijd voor kinderen van 0-2 jaar.

Ik kan geen starttijd meer kiezen.

Om te zorgen dat al onze bezoekers zich kunnen houden aan de 1,5 meter afstand, laten we een beperkt aantal bezoekers per half uur toe. We geven iedere woensdag nieuwe starttijden voor een week in de toekomst vrij en evalueren dagelijks de drukte. Houd onze website in de gaten voor nieuwe starttijden.

Wanneer mag ik met mijn starttijd naar binnen?

Een starttijd is een half uur geldig. Heeft u bijvoorbeeld een starttijd van 9.00 uur, dan kunt u tussen 9.00 en 9.30 uur naar binnen. De ingang van Micropia is tijdelijk verplaatst naar de Plantage Kerklaan.

Ik heb een starttijd gereserveerd, maar ik kom te laat of te vroeg bij Micropia. Wat moet ik doen?

Als u te laat bij Micropia bent, kunt u helaas niet meer naar binnen. U zult dan een nieuwe starttijd moeten reserveren. Bent u te vroeg, dan vragen we u niet voor de entree van Micropia te wachten om drukte te voorkomen.

Kan ik ook bij de kassa een starttijd reserveren en gelijk naar binnen?

Nee, u kunt alleen online via de website een starttijd reserveren. De kassa’s zijn op dit moment gesloten om drukte te voorkomen. 

Ik heb een starttijd gereserveerd, maar kan toch niet komen. Kan ik mij afmelden?

U kunt uw starttijd tot 24 uur van te voren annuleren. Wanneer u later dan 24 uur van te voren annuleert, kan het zijn dat wij u €2,50 dervingskosten per ongebruikt starttijd in rekening brengen. U kunt uw starttijd annuleren door via deze link het contactformulier in te vullen. Na het verzenden van het formulier is uw annulering definitief. We kunnen uw starttijd niet verzetten. Wilt u op een andere dag of tijd komen, dan dient u zelf een nieuwe starttijd te reserveren. We raden u aan de website in de gaten te houden voor het reserveren van een nieuwe starttijd.

Ik heb al een toegangskaart voor Micropia, hoe reserveer ik een starttijd?

Ook als u al een toegangskaart heeft voor Micropia, zoals een eerder gekocht e-ticket, moet u nog een starttijd boeken. Dit kan door een account aan te maken via Mijn ARTIS . U heeft dan ook de optie om enkel een starttijd te boeken, zonder de aanschaf van een nieuw toegangsbewijs. Klik na inloggen op ‘Ik heb al een Micropia-toegangskaart en ben geen lid’.

Wij hebben een onderwijskaart, kunnen wij een bezoek brengen aan Micropia?

Scholen kunnen enkel een bezoek brengen aan het ARTIS-Park, niet aan Micropia. Ook als u in bezit bent van een onderwijskaart. Als u een bezoek wilt brengen, dient u hiervoor een boeking te maken via de volgende link . U kiest tijdens uw boeking ook een starttijd voor het bezoek.

Hoe lang kan ik in Micropia blijven als ik de laatste starttijd om 17.00 uur reserveer?

Micropia is geopend van 9.00 tot 18.00 uur. Als u de laatste starttijd reserveert, heeft u een uur voor uw bezoek.

Bezoek, veiligheid en hygiëne

 

Het advies is om niet met het OV te komen. Is er genoeg ruimte om mijn fiets of auto te parkeren?

Voor de poort/Hoofdentree van ARTIS zijn er een aantal fietsparkeerplekken. Ook aan het begin van het parkeerterrein zijn er fietsparkeerplekken. Parkeer je fiets niet buiten deze plekken, je loopt dan het risico dat deze wordt verwijderd.

Is het parkeerterrein gewoon open?

Het parkeerterrein is open. Parkeerkaarten kunnen alleen bij de betaalautomaten op het parkeerterrein of bij de bakfiets bij de uitgang bij de flamingo’s en het Artisplein afgerekend worden, niet meer bij de kassa of in de winkel. Ook de betaalautomaat op het voorplein is gesloten.

Waar vind ik de ingang van Micropia?

Om te voorkomen dat bezoekers elkaar kruisen bij het in- en uitgaan van het museum, is er een tijdelijke ingang aan de Plantage Kerklaan. De oorspronkelijke ingang aan het Artisplein doet tijdelijk dienst als uitgang. 

Welke hygiënemaatregelen worden er getroffen in het museum?

Micropia volgt alle veiligheidsvoorschriften die het RIVM voorschrijft. Er zijn diverse hygiënemaatregelen getroffen, zo zijn er op meerdere plekken desinfecterende middelen beschikbaar en worden de opstellingen en toiletten frequent schoongemaakt. Ook is er een vaste looproute in het museum en zijn de in en uitgang van elkaar gescheiden. 

Is er een garderobe / kluisjes in het museum?

De kluisjes zijn helaas momenteel niet beschikbaar. Bagage kan op dit moment niet worden afgegeven.

Is de museumwinkel toegankelijk?

Nee, het kassagebied en de winkel zijn momenteel gesloten.

Zijn de toiletten toegankelijk?

Ja, de toiletten zijn toegankelijk. Wel zijn er minder toiletten dan normaal beschikbaar.

Moet ik een mondkapje op in het museum?

Nee, dit is niet verplicht. Houd 1,5 meter afstand van elkaar en kom niet naar het museum met verkoudheidsklachten en/of koorts.

Is er een vaste route door het museum?

In verband met de geldende veiligheidsmaatregelen is er een vaste looproute met eenrichtingsverkeer door het museum. Deze is duidelijk aangegeven met stickers op de vloer. We vragen je altijd 1,5 meter afstand te houden en eventuele instructies van onze publieksmedewerkers op te volgen.

Zijn alle onderdelen in het museum gewoon toegankelijk?

Op een enkele opstelling na waar de 1,5 meter afstand niet te handhaven is, zijn alle opstellingen gewoon toegankelijk.

Gaan de activiteiten zoals De laborant vertelt door?

We zijn op dit moment nog aan het onderzoeken of het mogelijk is om 'De laborant vertelt' over het coronavirus te organiseren binnen de RIVM-richtlijnen. In het museum lopen meerdere laboranten rond die vragen kunnen beantwoorden. 

Is ook iets over het coronavirus in het museum te zien?

Het coronavirus is de ‘microbe van de maand’ in juni. In de opstelling naast het laboratorium kunnen bezoekers hier alles over ontdekken. Daarnaast zijn er op de begane grond in het museum glasmodellen van andere bekende virussen zoals het hiv-virus en adeno-virus – een verkoudheidsvirus dat qua vorm gelijk is aan het coronavirus – te zien. Deze zijn gemaakt door Luke Jerram, een Brits beeldend kunstenaar.