Veelgestelde vragen

 

Openingstijden en prijzen

 • Wat zijn de openingstijden?

Micropia is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. 

 • Hoe lang mag ik blijven met mijn starttijd/reservering?

Je kunt zo lang blijven als je wilt. We schatten in dat je bezoek rond de 1.5 uur duurt.

 • Wat zijn de toegangsprijzen?

Bekijk deze pagina voor de actuele prijzen.

 

Toegangskaarten en online reserveren

 • Hoe en vanaf wanneer kan ik tickets kopen?

Je kunt nu online een starttijd reserveren/ticket kopen op dagtickets.artis.nl

 • Kan ik combikaarten kopen voor ARTIS en Micropia?

Ja, je kunt combikaarten kopen voor ARTIS, het ARTIS-Groote Museum en Micropia. Koop je ticket via dagtickets.artis.nl

 • Ik ben student, kan ik naar Micropia met studentenkorting?

Het is mogelijk om met studentenkorting een bezoek aan Micropia te brengen. Boek je ticket online via dagticket.artis.nl , vergeet je studentenpas niet mee te nemen.

 • Ik heb een alternatieve toegangskaart voor Micropia, kan ik deze gebruiken?

Het is mogelijk om met een alternatief toegangsbewijs een bezoek aan Micropia te brengen. Let op: we raden aan om van tevoren via de website  te reserveren, maar dit is niet verplicht. Klik op 'Ik heb al een ticket' en kies voor de locatie 'Micropia'. Kies vervolgens voor 'Starttijd Micropia tickethouder' om een tijdslot te reserveren. Ga voorafgaand aan je bezoek langs de kassa om jouw bezoek te bevestigen, en betaal het eventuele resterende bedrag. Daarna kun je Micropia bezoeken. De volgende kortingskaarten zijn van toepassing: VVV.

 • Ik heb een Museumkaart/IAmsterdam kaart/VIP-KAART van deVriendenLoterij, kan ik deze nu gebruiken?

Ja, bezoekers met een Museumkaart, IAmsterdam kaart of VIP-KAART van de VriendenLoterij kunnen deze gebruiken. Let op: ook bezoekers met een Museumkaart, IAmsterdam of VIP-KAART van de VriendenLoterij kaart dienen voorafgaand aan hun bezoek een aanvullende starttijd te reserveren via de website . Klik op 'Ik heb al een ticket' en kies voor de locatie 'Micropia'. Kies vervolgens voor 'Starttijd Micropia tickethouder' om een tijdslot te reserveren.

 • Waarom betalen wij als onderwijsinstelling voor onze klassen, terwijl bezoekers t/m 12 jaar gratis zijn?

De toeslag die onderwijsinstellingen per leerling betalen is bedoeld voor het gebruik van lesmateriaal dat ARTIS-Micropia beschikbaar stelt. Micropia stelt lesmateriaal beschikbaar voor de bovenbouw van het primair onderwijs t/m het MBO. De vergoeding voor het Micropia lesmateriaal is €5,00 per leerling of begeleider, mits het schoolbezoek van tevoren wordt aangemeld.

 • Waarom moet ik een starttijd reserveren voor een bezoek aan Micropia?

We adviseren alle bezoekers van Micropia om een starttijd te reserveren. Reserveer ook een starttijd voor kinderen van 0-2 jaar. Op deze manier kunnen wij het maximum aantal en de spreiding van de bezoekers over de dag reguleren en zo de veiligheid van de bezoekers en medewerkers in het museum optimaal waarborgen.

 • Wanneer mag ik met mijn reservering naar binnen?

Met een reservering kan je naar binnen op elk moment tijdens de door jou gekozen starttijd van een kwartier. Micropia is geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Er is geen tijdslimiet aan het bezoek verbonden, maar we gaan uit van een maximale verblijfsduur van 1,5 uur. 

 • Ik heb gereserveerd, maar kan toch niet komen. Kan ik mij afmelden?

Het is niet mogelijk om voor een ticket een restitutie te ontvangen. Je kunt het ticket eenmalig verplaatsen naar een nieuwe datum. Neem hiervoor contact op met Publieksservice . Wanneer je een ander ticket hebt in combinatie met een gereserveerde startdatum is het mogelijk een nieuwe startdatum te boeken. Annuleringen en/of wijzigingen van de reservering voor groepen dienen minimaal één week van te voren te worden doorgegeven. Indien dit niet gebeurt is ARTIS genoodzaakt het gereserveerde aantal toegangskaarten en horecaproducten in rekening te brengen.

 

Vervoer naar Micropia en toegankelijkheid

 • Waar kan ik mijn fiets parkeren?

Langs de poort/Hoofdentree-zijde van ARTIS zijn een aantal fietsparkeerplekken. Ook aan het begin van het parkeerterrein zijn fietsparkeerplekken. Parkeer je fiets niet buiten deze plekken, je loopt dan het risico dat deze wordt verwijderd.

 • Waar kan ik mijn auto parkeren?

ARTIS beschikt over een eigen parkeerterrein. Op vertoon van je ticket kunnen Micropia-bezoekers gebruikmaken van een voordelig parkeertarief. Wanneer het parkeerterrein vol is, kan het zijn dat we je vragen om op een andere plek te parkeren. Het kan zo zijn dat je wordt doorverwezen naar een andere plek in de stad. Lees hier meer over de route en parkeren. 

 

Het bezoek aan Micropia

 • Waar vind ik de ingang van Micropia?

De ingang is bereikbaar via het Artisplein. De plattegrond  met looproute naar de ingang is hier te vinden.

 • Ik heb een lichamelijke beperking. Is Micropia hierop ingericht?

Micropia is grotendeels toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Bezoekers met een beperking kunnen zich aan de Micropia-kassa melden. Er is een lift en invalidentoilet aanwezig.

Voor de invalidenparkeerplaatsen op het parkeerterrein gelden de ARTIS & Micropia-tarieven.

 • Mag ik mijn (huis)dier meenemen naar Micropia?

Assistentiehonden zijn in Micropia toegestaan, andere huisdieren niet. Ga je ook naar ARTIS? Klik voor meer informatie over assistentiehonden in ARTIS.

 • Waar kan ik mijn jas of spullen opbergen?

In Micropia zijn kluisjes beschikbaar om spullen in op te bergen. 

 • Mag ik eten of drinken meenemen?

Het is niet toegestaan om eten en drinken mee naar binnen te nemen tijdens het bezoek aan Micropia.

 • Mag ik foto's met flits maken in Micropia?

In Micropia mag je foto's en video's maken voor persoonlijk gebruik. Flitsen mag niet. Omdat Micropia een donkere omgeving is, is flitsen storend voor andere bezoekers en de medewerkers van het museum.

 • Zijn er toiletten in Micropia?

Op de begane grond in Micropia vind je de toiletvoorzieningen. Op de eerste etage (bereikbaar met de lift) is een invalidentoilet.

 • Kan ik mijn baby verschonen en/of kolven in Micropia?

In het ARTIS-Park zijn er verschillen de gelegenheden waar je je baby kunt verschonen. Daar is ook een kolfruimte. Vraag bij de ARTIS-kassa om toegang.

 • Kan ik in Micropia met contant geld betalen?

In Micropia kun je alleen pinnen, zowel voor een toegangskaartje als voor producten uit de winkel.