Route & parkeren

Micropia ligt aan het Artisplein in het centrum van Amsterdam en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Kom je met de auto, dan kun je parkeren op het ARTIS-parkeerterrein.

Op drukke dagen, zoals tijdens vakanties, raken het ARTIS-parkeerterrein en de omliggende wegen en parkeergarages snel vol. Het is verstandig om tijdens deze drukke dagen met het openbaar vervoer of de fiets te komen. Dan sta je nooit in de file en kun je volop van je dag in Micropia genieten. 

Bezoekadres

Artisplein
Plantage Kerklaan 38-40
1018 CZ Amsterdam

Bereikbaarheid per openbaar vervoer

Tram: Tram 14 (Amsterdam Centraal - Flevopark) stopt bij de halte ARTIS, direct om de hoek van de Hoofdentree. Trams 7 (Slotermeer - Azartplein) en 19 (Station Sloterdijk - Diemen Sniep) stoppen op het Alexanderplein, op tien minuten loopafstand van de Hoofdentree.

Metro: Het dichtstbijzijnde metrostation is Waterlooplein. Metro's 51, 53 en 54 rijden vanaf Amsterdam Centraal hierheen. Vanaf het metrostation is het nog tien minuten lopen naar de Hoofdentree. 

Bus: Vanaf Amsterdam Centraal rijden bussen 22 en 43 naar het Kadijksplein. Vanaf daar is het zes minuten lopen naar de Hoofdentree. 

Kijk voor een reisadvies van deur tot deur op 9292.nl

Parkeren

ARTIS beschikt over een eigen parkeerterrein. Micropia-bezoekers kunnen gebruikmaken van een voordelig parkeertarief. Op het parkeerterrein bevinden zich vijf invalidenparkeerplaatsen. Er zijn tevens twee gratis openbare minderevalideplekken in de straat. Dit parkeerterrein heeft tevens zes elektrische oplaadplekken voor de auto. Deze zijn ook te vinden op reguliere parkeerplekken, twee van deze oplaadpunten zijn te vinden tegenover de Plantage.

Het parkeerterrein ligt voorbij de hoofdingang (Plantage Kerklaan 40). Vanaf het parkeerterrein is het 150 meter lopen naar de Hoofdentree. Op drukke dagen kan worden uitgeweken naar parkeergarage Markenhoven of naar nabijgelegen P+R locaties en reis vanaf hier verder met het ov. 

Parkeertarieven bezoekers

Je krijgt een inrijkaart als je het parkeerterrein op rijdt. Dagkaarten voor het parkeren kunnen tijdens de openingstijden van ARTIS afgerekend worden bij de kassa van ARTIS of ARTIS-Micropia. Het is niet mogelijk om een parkeerplek te reserveren.

Parkeertarief  8.30 - 0.00 uur
Leden € 12,50
Niet-leden € 15,00

Parkeertarieven overige tijden en gebruikers

€ 6,00 per uur, betalen bij de parkeerbetaalautomaat.

Zakelijk parkeren

Heeft u een vraag over zakelijk parkeren? Hiervoor kunt u terecht bij  support@parkingyou.nl