Route & parkeren

Micropia ligt aan het Artisplein in het centrum van Amsterdam en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Kom je met de auto, dan kun je parkeren op het ARTIS-parkeerterrein.

Tijdens drukke periode raakt het ARTIS-parkeerterrein en de omliggende wegen snel vol. Het is verstandig om met het openbaar vervoer naar Micropia te komen. Dan sta je nooit in de file en kun meteen het onzichtbare leven in Micropia gaan ontdekken.

Bezoekadres

Artisplein
Plantage Kerklaan 38-40
1018 CZ Amsterdam

Bereikbaarheid per openbaar vervoer

Tram 9 vanaf Amsterdam Centraal Station en tram 14 vanaf de Dam stoppen voor Micropia. Uitstappen bij de halte Artis. Ook tramlijn 10 stopt op loopafstand van Micropia. Het dichtstbijzijnde metrostation is Waterlooplein. Hiervandaan is Micropia 10 minuten lopen.

Kijk voor een reisadvies van deur tot deur op 9292.nl

Parkeren

Micropia beschikt over een eigen parkeerterrein, het ARTIS-parkeerterrein. Micropia-bezoekers kunnen gebruikmaken van een voordelig parkeertarief. Vanaf het parkeerterrein is het 150 meter lopen naar de ingang. Op het parkeerterrein zijn invalidenparkeerplaatsen beschikbaar.

  • Parkeertarieven ARTIS- en Micropia-bezoekers

Dagkaart leden: € 7,00
Dagkaart niet-leden: € 9,00

Parkeerdagkaarten zijn geldig van 8.30 tot 0.00 uur. Deze zijn verkrijgbaar bij de kassa’s van ARTIS en Micropia en bij de ARTIS-winkel.

  • Parkeertarieven overige gebruikers

€ 4,00 per uur