Ziek zijn en beter worden

Sommige microben kunnen je ziek maken. Toch zijn dat er maar een paar. De meeste zijn niet gevaarlijk, of juist heel goed voor je. Microben houden je gezond en helpen je om weer beter te worden. Tijdens een bezoek aan Micropia ontdekt de leerling hoe hij of zij ziek, maar ook weer beter wordt. De onderwijsmaterialen vormen hierbij een herkenbare en heldere rode draad.

Capaciteit 80 leerlingen per tijdslot
Duur 90 minuten
Kerndoelen download PDF
Werkblad Micropia download PDF
Antwoorden werkblad Link in bevestigingsmail Micropia-bezoek

Onderwerpen

  • Mens en natuur
  • Leefomgeving
  • Aanpassing
  • Leren van de natuur
  • Vorm en functie

Voor, tijdens en na

In Micropia zien leerlingen de microwereld in het echt. Micropia biedt daarbij niet alleen onderwijsmiddelen voor tijdens het bezoek, maar ook voor daarvoor en daarna. Bereid jezelf en je klas voor en laat de nieuwe kennis na afloop van het bezoek beter bezinken. Zo zullen de inzichten en ontdekkingen uit Micropia echt beklijven.

Verwijs je leerlingen vooraf aan het bezoek naar de speciale  leerlingenpagina’s . Hier doen ze ideeën op voor een presentatie en vinden ze meteen tips voor het maken van de presentatie. Op de website staan ook speciaal geselecteerde experimenten die thuis of in de klas uitgevoerd kunnen worden. De leerlingen kunnen onder andere op zoek naar de ultieme overlever, ballonnen opblazen met gist of een sporenkijkdoos maken. Verdiep jezelf alvast in de materie door de dossiers en themaverhalen te lezen of te grasduinen in de  A-Z’jes .

Reserveren

Je reserveert dit werkblad via het onderwijs boekingssysteem. De werkbladen worden bij bezoek voor je klaargelegd. 

boek direct