Eten en verteren

Ze maken eten, zoals kaas, brood en yoghurt, en zorgen ervoor dat dit voedsel in onze darmen verteert. Ze eten ons afval op en zijn zelf weer het voedsel voor allerlei dieren. Microben zijn onmisbaar voor ons voedsel en onze spijsvertering. In Micropia zien de leerlingen deze darmbewoners, kaasmakers en opruimers in levenden lijve. De onderwijsmaterialen vormen hierbij een herkenbare en heldere rode draad.

Capaciteit 80 leerlingen per tijdslot
Duur 90 minuten
Kerndoelen download PDF
Werkblad Micropia download PDF
Antwoorden werkblad Link in bevestigingsmail Micropia-bezoek

Onderwerpen

  • Mens en natuur
  • Voeding
  • Spijsvertering
  • Voedselketen
  • Gebruik van de natuur
     

Voor, tijdens en na

In Micropia zien leerlingen de microwereld in het echt. Micropia biedt daarbij niet alleen onderwijsmiddelen voor tijdens het bezoek, maar ook voor daarvoor en daarna. Bereid jezelf en je klas voor en laat de nieuwe kennis na afloop van het bezoek beter bezinken. Zo zullen de inzichten en ontdekkingen uit Micropia echt beklijven.

Verwijs je leerlingen vooraf aan het bezoek naar de speciale  leerlingenpagina’s . Hier doen ze ideeën op voor een presentatie en vinden ze meteen tips voor het maken van de presentatie. Op de website staan ook speciaal geselecteerde experimenten die thuis of in de klas uitgevoerd kunnen worden. De leerlingen kunnen onder andere op zoek naar de ultieme overlever, ballonnen opblazen met gist of een sporenkijkdoos maken. Verdiep jezelf alvast in de materie door de dossiers en themaverhalen  te lezen of te grasduinen in de  A-Z’jes .

Boek je bezoek

Meld je klas aan via het onderwijs boekingssysteem en maak kosteloos gebruik van het lesaanbod. De werkbladen worden bij bezoek voor je bij de kassa klaargelegd.

boek direct