Alleskunners

Microben kunnen veel meer dan wij mensen. Ze zijn sneller, sterker en slimmer. Zelfs in de droogste woestijn, in de meest zoute zee en op de top van de Mount Everest kunnen ze overleven. In Micropia zien de leerlingen deze alleskunners van de onzichtbare microbenwereld in levenden lijve. Het werkblad ‘Alleskunners’ vormt hierbij een herkenbare en heldere rode draad.

Capaciteit 80 leerlingen per tijdslot
Duur 90 minuten
Kerndoelen download PDF
Werkblad Micropia download PDF
Antwoorden werkblad download hier
  • Extremofielen
  • Aanpassing
  • Bacteriën en schimmels

Voor, tijdens en na

In Micropia zien leerlingen de microwereld in het echt. Micropia biedt daarbij niet alleen onderwijsmiddelen voor tijdens het bezoek, maar ook voor daarvoor en daarna. Bereid jezelf en je klas voor en laat de nieuwe kennis na afloop van het bezoek beter bezinken. Zo zullen de inzichten en ontdekkingen uit Micropia echt beklijven.

Verwijs je leerlingen vooraf aan het bezoek naar de speciale leerlingenpagina's . Hier doen ze ideeën op voor een presentatie en vinden ze meteen tips voor het maken van de presentatie. Op de website staan ook speciaal geselecteerde experimenten  die thuis of in de klas uitgevoerd kunnen worden. De leerlingen kunnen onder andere op zoek naar de ultieme overlever, ballonnen opblazen met gist of een sporenkijkdoos maken. Verdiep jezelf alvast in de materie door de dossiers en themaverhalen  te lezen of te grasduinen in de A-Z'jes .

Reserveren

Je reserveert dit werkblad via het onderwijs boekingssysteem. De werkbladen worden bij bezoek voor je klaargelegd. 

boek direct