havo/vwo 3-4

Bijna drie miljard jaar waren microben de enige bewoners van deze aarde. Uit die eencellige organismen evolueerden op den duur meercellige organismen. Muggen, meeuwen, madeliefjes en mensen. Maar nog steeds zijn microben verreweg in de meerderheid. We beginnen steeds meer oog te krijgen voor hun onmisbare rol voor mens en natuur. Laat je verrassen door de machtige microwereld in Micropia, en bereid je hier alvast voor.

Alvast meer weten?

Wil je alvast meer weten over de microben die jouw lichaam hun thuis noemen? Hoe ontstaan puistjes eigenlijk? Test je microbenkennis met leuke opdrachten en leer meer over de eerste aardbewoners en  de microben die op en in je lichaam leven.

opgaven havo/vwo 3-4

Duik in de microwereld

Echt opvallen met je werkstuk of presentatie? Op deze website vind je nog veel meer informatie die je daarbij kan helpen. Wist je bijvoorbeeld dat er algen in je tandpaste zitten. Dat je een schimmel nodig hebt om brood te bakken? Dat microben je ziek, maar ook beter kunnen maken? Dat we ze steeds beter leren kennen en er daardoor ook meer mee kunnen doen? Lees de  themaverhalen en dossiers , en neem een kijkje in de A-Z'tjes .

Jij als onderzoeker

In boeken en tijdschriften denkt men veel aan witte jassen in een laboratorium. Maar om microben te onderzoeken heb je helemaal geen laboratorium nodig. Het kan gewoon in de klas of thuis. Vind leuke  experimenten  die je met je ouders of klasgenoten kan doen. Maak het onzichtbare leven zichtbaar.

Altijd nieuws

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Micropia? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

meld je aan