Nieuw lesaanbod

Micropia heeft haar lesaanbod vernieuwd. Naast de thema’s voedsel & vertering en ecosysteem & evolutie biedt Micropia nu ook gratis lesmateriaal aan over gezondheid en over duurzaamheid. Laat je leerlingen kennismaken met de onzichtbare natuur en boek een bezoek aan het museum. 

Gezondheid

Microben en je gezondheid zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Sommige soorten kunnen je ziek maken. Toch is het grootste gedeelte ongevaarlijk, of juist onmisbaar voor je gezondheid. Ze trainen je immuunsysteem en helpen zelfs bij het afweren van ziekteverwekkers. Het onderwijsprogramma van Micropia toont de invloed van microben op de gezondheid van de leerling. Zo kijken de leerlingen op een andere wijze naar zichzelf en de wereld om hen heen.

Dit lesmateriaal is gemaakt in samenwerking met de Maag Lever Darm Stichting en vanaf nu te boeken voor leerlingen van de bovenbouw van het primair onderwijs en de hoogste klassen van het voortgezet onderwijs. 

Bovenbouw primair onderwijs bekijk werkblad
havo/vwo 3-4 bekijk werkblad
havo 5 bekijk werkblad
vwo 5-6 bekijk werkblad

boek direct

Duurzaamheid

Om te leven heeft de mens de natuur nodig. Maar de mens zorgt niet altijd goed voor de natuur. Denk maar aan milieuvervuiling, klimaatverandering en fossiele brandstoffen die opraken. Het onderwijsprogramma van Micropia toont de essentiële rol van microben in onze toekomst aan de hand van de modernste biotechnologische ontwikkelingen. Zo kijken de leerlingen op een andere wijze naar zichzelf en de wereld om hen heen.

Dit lesmateriaal is te boeken voor leerlingen van vmbo en havo/vwo 1-2. 

vmbo bekijk werkblad
havo/vwo 1-2 bekijk werkblad

boek direct

Meer informatie

Benieuwd naar de rest van het aanbod? Bekijk de andere thema’s op de pagina voor docenten. Hier vind je ook meer tips voor het schoolbezoek. Wil je eerst een kijkje komen nemen in Micropia voordat je met de hele klas komt? Kom dan langs voor een oriëntatiebezoek.

voor docenten