Ecosysteem

Micro-organismen zijn onmisbaar voor de balans in het ecosysteem, zowel op aarde als in ons eigen lichaam. Ze staan aan het begin én aan het eind van de cirkel van het leven. In Micropia ontdekken de leerlingen het nut van microben in de natuur, ondersteund door het werkblad ‘Ecosysteem’ dat perfect aansluit op de curricula.

Capaciteit 80 leerlingen per tijdslot
Duur 90 minuten
Eindtermen download PDF
Werkblad Micropia download PDF
Antwoorden werkblad Link in bevestigingsmail Micropia-bezoek

Onderwerpen

  • Ecosysteem
  • Biodiversiteit
  • Symbiose
  • Concurrentie
  • Gezondheid
  • Antibiotica(resistentie)
     

Voor, tijdens en na

In Micropia zien leerlingen de microwereld in het echt. Micropia biedt daarbij niet alleen onderwijsmiddelen voor tijdens het bezoek, maar ook voor daarvoor en daarna. Bereid jezelf en je klas voor en laat de nieuwe kennis na afloop van het bezoek beter bezinken. Zo zullen de inzichten en ontdekkingen uit Micropia echt beklijven.

Verwijs je leerlingen vooraf aan het bezoek naar de speciale leerlingenpagina’s . Hier doen ze ideeën op voor een werkstuk of presentatie over micro-organismen en vinden ze meteen de informatie die daarvoor nodig is. Op de leerlingenpagina staan ook opgaven om het bezoek voor te bereiden. Hiernaast vind je ook experimenten die de leerlingen in de klas kunnen doen. Hierbij leren leerlingen onder andere meer over probiotica, en ontdekken ze de spectaculaire manier waarop de Pilobolus zich voortplant. Verdiep jezelf alvast in de materie door de dossiers en themaverhalen  te lezen of te grasduinen in de  A-Z’jes .

Opgaven voor leerlingen download PDF
Antwoorden voor leerlingen download PDF

Reserveren

Je reserveert dit werkblad via het onderwijs boekingssysteem. De werkbladen worden bij bezoek voor je klaargelegd. 

boek direct