Corbion

Bij Corbion maken we met behulp van bacteriën nuttige producten, zoals melkzuur uit plantaardige suikers. Wij zijn de wereldwijde marktleider op het gebied van melkzuur en melkzuurderivaten en een vooraanstaand leverancier van emulgatoren, functionele enzymenmixen, mineralen en vitamines. We ontwikkelen duurzame oplossingen om de kwaliteit van leven te verbeteren voor mensen nu én in de toekomst. 

"Al meer dan honderd jaar committeren wij ons sterk aan veiligheid, kwaliteit en performance. Gebruikmakend van onze diepgaande kennis van toepassingen en producten werken we nauw samen met klanten om ervoor te zorgen dat onze geavanceerde technologieën doen wat onze klanten ervan verwachten. Onze oplossingen voegen onderscheidende functionaliteiten toe aan producten in markten zoals voeding, huishoudelijke producten, persoonlijke verzorging, geneesmiddelen, medische implantaten en bioplastics.

Het vervult ons met trots deel uit te maken van Micropia, en we zijn verheugd dat we aan een breed publiek mogen laten zien welke centrale rol microben spelen in de duurzame productieprocessen van Corbion. De nieuwe opstelling Plantaardig plastic  illustreert hoe microben dankzij hun cruciale rol in het proces van verkleining van de koolstofvoetafdruk van plasticproductie en -gebruik een bijdrage leveren aan de circulaire economie.

De productie van ons innovatieve Poly-Lactic Acid (PLA), een biobased en biologisch afbreekbaar plastic dat in een joint venture met Total wordt geproduceerd, wordt ‘van plant tot plastic’ stapsgewijs getoond. Het publiek krijgt te zien hoe planten CO2 gebruiken om suikers aan te maken. Deze suikers, die ook uit restmateriaal zoals plantenbladeren en -stengels kunnen worden gewonnen, worden vervolgens omgezet in melkzuur. Microben zijn de drijvende kracht achter dit proces. Verschillende typen microben leveren verschillende soorten melkzuur op en resulteren in verschillende varianten van de bouwsteen lactide, het basismonomeer voor PLA. Door verschillende soorten lactide te combineren ontstaan producten met unieke eigenschappen. De nieuwe opstelling brengt enkele specifieke eigenschappen van bioplastics onder de aandacht, variërend van hittebestendigheid (van cruciaal belang bij de productie van koffiebekers) tot afbreekbaarheid (waardoor hechtmiddelen voor chirurgisch gebruik vanzelf verdwijnen na verloop van tijd)."

Artis_Corbion_Micropia_3mb-1.jpg

ARTIS-directeur Haig Balian (rechts) en Marcel Wubbolts, Chief Technology Officer van Corbion maken met bolletjes van PLA de naam zichtbaar van de nieuwe opstelling Plantaardig plastic.