None

Bezoek ARTIS via het water met de Cultuur Ferry

– apr 15, 2024

Vanaf 25 april 2024 introduceert de Cultuur Ferry een nieuwe manier om Amsterdam te verkennen: een hop-on hop off ervaring over het water langs meer dan dertig culturele hoogtepunten van de stad, voornamelijk gelegen in de Plantagebuurt en het Oosterdok. De vaart start vanaf Amsterdam Centraal Station. Doel is om op een duurzame en slimme manier gebruik te maken van het Amsterdamse water en het cultureel erfgoed van de stad met elkaar te verbinden.

Duurzaam vervoer

De Cultuur Ferry is een samenwerking tussen culturele instellingen, waaronder Museum Rembrandthuis, NEMO Science Museum, het Scheepvaartmuseum en ARTIS. Met aanlegsteigers op korte afstand van de instellingen, kunnen bezoekers eenvoudig op- en afstappen. Bij ARTIS zijn er twee plekken waar je kunt op- en afstappen, namelijk: Entrepotdok en Plantage Muidergracht.

De vaart duurt in totaal 1 uur en 40 minuten en elke 35 minuten vertrekt een historische sloep vanaf Amsterdam Centraal Station. Museumgidsen aan boord vertellen het geschiedenisrijke verhaal van de stad en de instellingen langs de route. Bezoekers kunnen zelf de keuze maken wanneer zij op- en afstappen en welke musea zij bezoeken. De Cultuur Ferry is geschikt voor alle leeftijden. 

Praktische informatie en tickets

De Cultuur Ferry vaart van april tot oktober op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag tussen 9.30 en 17.30 uur. Tickets kosten €28,- per volwassene, inclusief de museumgids aan boord. Met een kaartje kunnen bezoekers gedurende 24 uur onbeperkt op- en afstappen. Om op de hoogte te blijven van de locatie van de boot, kunnen bezoekers de Cultuur Ferry app downloaden. Kinderen tot en met 4 jaar mogen gratis mee en oudere kinderen tegen een gereduceerd tarief. Mensen meteen VriendenLoterij VIP kaart krijgen korting en mensen met een Amsterdam City Card kunnen gratis opstappen. Tickets voor de vaart zijn verkrijgbaar vanaf eind april via de website van Cultuur Ferry. 

None

Cultuur Ferry is gevestigd in het NACO-huisje in Amsterdam en is een initiatief van 23 musea in Amsterdam en De Plantage, mogelijk gemaakt door deelnemers van de VriendenLoterij.