None

ARTIS-Micropia Experience in Delft geopend: Klein Leven, Grote Impact.

Microben bepalen onze wereld – sep 4, 2019

ARTIS-Micropia en DSM presenteren in het kader van 150 jaar DSM de ARTIS-Micropia experience “Klein Leven, grote Impact: Microben bepalen onze wereld”. Deze tijdelijke tentoonstelling is speciaal ontwikkeld door de makers van Micropia , het prijswinnende en enige microbenmuseum ter wereld, midden in Amsterdam. In Micropia wordt al 5 jaar de onzichtbare wereld van micro-organismen zichtbaar gemaakt en dit is voor het eerst dat deze unieke ervaring ook buiten Micropia te zien is.

DSM_2_1920x1080.jpg

De Micropia Experience in Delft  maakt de onzichtbare wereld van microbiologie zichtbaar, met speciale aandacht voor de biotechnologie. Bezoekers ontdekken welke rol microben sinds hun ontstaan (zo’n 3,5 miljard jaar geleden) spelen op aarde, en hoe ze in de biotechnologie, onder andere door DSM, worden gebruikt om producten en processen te verbeteren en te verduurzamen. 

In de interactieve opstelling “Niet van gisteren” ontdekken bezoekers hoe gist, een van de hoofdrolspelers van DSM, gebruikt wordt om allerlei biotechnologische producten te maken. Van luchtig brood en lactosevrije zuivel, tot duurzaam bio-plastic en gezonde gezichtscrème. Bezoekers leren in de experience hoe het onzichtbaar kleine leven bij kan dragen aan oplossingen voor de maatschappelijke problemen van deze wereld, zoals klimaatverandering en voedseltekort.

DSM_opstelling_niet van gisteren_1920x1080.jpg

De opstelling ‘Niet van gisteren’

Het experience center is van 12 september t/m 15 december 2019 gratis te bezoeken voor publiek. Op donderdag, vrijdag en zaterdag is de experience geopend van 10.30-16.30 uur en in de herfstvakantie zijn er extra openingstijden. Kijk voor meer informatie voor je bezoek op  www.150jaargist.nl/ .

DSM_1920x1080.jpg