nieuwe opstelling: krachtpatsers in de kas

– sep 3, 2015

Vanochtend onthulde Micropia samen met partner BASF een nieuwe toepassing van microben in de praktijk. De opstelling krachtpatsers in de kas laat zien hoe microscopisch kleine insectenjagers worden ingezet bij biologische gewasbescherming.

natuurlijke bestrijders van plaaginsecten

In de opstelling is de nematode (Steinernema feltiae) in actie te zien. Deze microscopisch kleine rondworm is een natuurlijke bestrijder van plaaginsecten zoals Californische tripsen (Frankliniella occidentalis), beter bekend als onweersbeestjes, die veel voorkomen in de sierteelt en die moeilijk te bestrijden zijn.

None

Herbert Fisch (Managing Director BASF Nederland B.V.) en Haig Balian (directeur Natura Artis Magistra) tijdens de officiële opening van de nieuwe opstelling in Micropia: krachtpatsers in de kas.

miljarden euro’s schade door insecten

Insectenplagen zorgen jaarlijks voor vele miljarden euro’s schade in de (glas)tuinbouw door lagere opbrengst en mindere kwaliteit van de gewassen. Door de inzet van natuurlijke vijanden wordt de economische schade voor een groot deel teruggedrongen. Inmiddels is de inzet van natuurlijke vijanden in de Nederlandse glasgroenteteelt een standaard manier van insectenbestrijding. BASF ondersteunt en adviseert de Nederlandse agrosector hierin met innovatieve en duurzame producten en oplossingen om zo de inzet van natuurlijke middelen te verbreden.

belang van de actuele toepassing zichtbaar gemaakt

Micropia en BASF hebben een nieuwe opstelling ontwikkeld waarmee deze actuele toepassing en het belang ervan zichtbaar worden gemaakt voor het grote publiek. Met speciaal ontwikkelde 3D-kijkers kan het publiek nematoden op interactieve wijze zien leven en bewegen.

Het publiek kan vanaf vandaag de nematoden in actie zien in de opstelling op de benedenverdieping van Micropia, waar ruimte is om nieuwe toepassingen aan het publiek te laten zien. Plan je bezoek .

None

Met speciaal ontwikkelde 3D-kijkers kan het publiek nematoden op interactieve wijze zien leven en bewegen.