havo/vwo 1-2

Op je mobiele telefoon zitten duizenden microben per vierkante centimeter. En dat is nog niks vergeleken bij je neus, je oren, je darmen, en je mond. Je zit van top tot teen helemaal vol microben. Daar is niks mis mee, de meeste doen nuttig werk. Wij kunnen niet eens leven zonder microben. Maak kennis met de microwereld in Micropia en bereid je hier alvast voor.

Alvast meer weten?

Wil je alvast meer weten over de microben die jouw lichaam hun thuis noemen? Hoe ontstaan puistjes eigenlijk? Test je microbenkennis met leuke opdrachten en leer meer over de microben in je eten en op en in je lichaam.

opgaven havo/vwo 1-2

Duik in de microwereld

Echt opvallen met je werkstuk of presentatie? Op deze website vind je nog veel meer informatie die je daarbij kan helpen. Wist je bijvoorbeeld dat er algen in je tandpaste zitten. Dat je een schimmel nodig hebt om brood te bakken? Dat microben je ziek, maar ook beter kunnen maken? Dat we ze steeds beter leren kennen en er daardoor ook meer mee kunnen doen? Lees de themaverhalen en dossiers , en neem een kijkje in de A-Z’jes .

Jij als onderzoeker

Bij microbiologie denk je waarschijnlijk meteen aan witte jassen in een laboratorium. Maar om microben te onderzoeken heb je helemaal geen laboratorium nodig. Het kan gewoon in de klas of thuis. Vind leuke experimenten die je met je ouders of klasgenoten kan doen. Maak het onzichtbare leven zichtbaar.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Micropia? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

meld je aan