Biotechnologie

Biotechnologie, het gebruik van levende organismen om producten te maken of processen te faciliteren. Steeds vaker wordt daarbij gebruik gemaakt van de unieke eigenschappen van micro-organismen. De huidige en toekomstige generaties staan voor veel uitdagingen. Denk aan voedsel, maar ook aan medicijnen en brandstof. Microben bieden slimmen en duurzame oplossingen. Aan de hand van een uitdagende stelling ontdekken de leerlingen in Micropia in hoeverre microben een rol spelen in de toekomst van onze maatschappij.

Capaciteit 80 leerlingen per tijdslot
Duur 90 minuten
Eindtermen download PDF
Werkblad Micropia download PDF
Antwoorden werkblad Link in bevestigingsmail Micropia-bezoek

Onderwerpen

  • Biotechnologie
  • Techniek
  • Duurzaamheid
  • Gezondheid
     

Voor, tijdens en na

In Micropia zien leerlingen de microwereld in het echt. Micropia biedt daarbij niet alleen onderwijsmiddelen voor tijdens het bezoek, maar ook voor daarvoor en daarna. Bereid jezelf en je klas voor en laat de nieuwe kennis na afloop van het bezoek beter bezinken. Zo zullen de inzichten en ontdekkingen uit Micropia echt beklijven.

Verwijs je leerlingen vooraf aan het bezoek naar de speciale leerlingenpagina’s. Hier doen ze ideeën op voor een werkstuk of presentatie over micro-organismen en vinden ze meteen de informatie die daarvoor nodig is. Op de leerlingenpagina staan ook de stellingen over biotechnologie zodat ze zich alvast op het bezoek kunnen voorbereiden. Hiernaast vind je ook experimenten die de leerlingen in de klas kunnen doen. Leerlingen kunnen zelf probiotica opkweken en met gist suiker omzetten in alcohol. Verdiep jezelf alvast in de materie door de dossiers en themaverhalen  te lezen of te grasduinen in de  A-Z’jes .

Boek je bezoek

Meld je klas aan via het onderwijs boekingssysteem en maak kosteloos gebruik van het lesaanbod. De werkbladen worden bij bezoek voor je bij de kassa klaargelegd. boek direct