Voedsel en spijsvertering

Eten en gegeten worden. Voedsel produceren en verteren. Alledaagse dingen waar iedere leerling mee te maken heeft. Maar ze zouden er niet zijn zonder microben. Het onderwijsprogramma van Micropia gebruikt herkenbare voorbeelden uit het dagelijks leven om de essentiële rol van microben op het gebied van voedsel en vertering te laten zien. Op die manier gaan leerlingen anders kijken naar zichzelf en de wereld om hen heen.

Capaciteit 80 leerlingen per tijdslot
Duur 90 minuten
Eindtermen download PDF
Werkblad Micropia download PDF
Antwoorden werkblad Link in bevestigingsmail Micropia-bezoek

Onderwerpen

  • Voeding
  • Voedselketens
  • Gezondheid
  • Evolutie en erfelijkheid
  • Biotechnologie
     

Voor, tijdens en na

In Micropia zien leerlingen de microwereld in het echt. Micropia biedt daarbij niet alleen onderwijsmiddelen voor tijdens het bezoek, maar ook voor daarvoor en daarna. Bereid jezelf en je klas voor en laat de nieuwe kennis na afloop van het bezoek beter bezinken. Zo zullen de inzichten en ontdekkingen uit Micropia echt beklijven.

Verwijs je leerlingen vooraf aan het bezoek naar de speciale leerlingenpagina’s . Hier doen ze ideeën op voor een werkstuk of presentatie en vinden ze meteen de informatie die daarvoor nodig is. Op de website staan ook opgaven voor vmbo , en experimenten die thuis of in de klas uitgevoerd kunnen worden. De leerlingen kunnen onder andere hun eigen microben kweken en het onzichtbare leven in de sloot zien. Verdiep jezelf alvast in de materie door de dossiers en themaverhalen  te lezen of te grasduinen in de  A-Z’jes .

Opgaven voor leerlingen download PDF
Antwoorden voor leerlingen download PDF

Boek je bezoek

Meld je klas aan via het onderwijs boekingssysteem en maak kosteloos gebruik van het lesaanbod. De werkbladen worden bij bezoek voor je bij de kassa klaargelegd.

boek direct