Duurzame microben

Om te leven heeft de mens de natuur nodig. Maar de mens zorgt niet altijd goed voor de natuur. Denk maar aan milieuvervuiling, klimaatverandering en fossiele brandstoffen die opraken. Het onderwijsprogramma van Micropia toont de essentiële rol van microben in onze toekomst aan de hand van de modernste biotechnologische ontwikkelingen. Zo kijken de leerlingen op een andere wijze naar zichzelf en de wereld om hen heen.

Capaciteit 80 leerlingen per tijdslot
Duur 90 minuten
Eindtermen download PDF
Werkblad Micropia download PDF
Antwoorden werkblad download hier

•    Duurzaamheid 
•    Biotechnologie
•    Klimaatverandering
•    Energie
•    Vervuiling
•    Ecosysteem
•    Biodiversiteit

Voor, tijdens en na

In Micropia zien leerlingen de microwereld in het echt. Micropia biedt daarbij niet alleen onderwijsmiddelen voor tijdens het bezoek, maar ook voor daarvoor en daarna. Bereid jezelf en je klas voor en laat de nieuwe kennis na afloop van het bezoek beter bezinken. Zo zullen de inzichten en ontdekkingen uit Micropia echt beklijven.

Verwijs je leerlingen vooraf aan het bezoek naar de speciale leerlingenpagina’s. Hier doen ze ideeën op voor een werkstuk of presentatie en vinden ze meteen de informatie die daarvoor nodig is. Op de website staan ook opgaven voor vmbo, en experimenten die thuis of in de klas uitgevoerd kunnen worden. De leerlingen kunnen onder andere hun eigen microben kweken en het onzichtbare leven in de sloot zien. Verdiep jezelf alvast in de materie door de dossiers en themaverhalen  te lezen of te grasduinen in de  A-Z’jes .

Opgaven voor leerlingen download PDF
Antwoorden voor leerlingen download PDF

Reserveren

Je reserveert dit werkblad via het onderwijs boekingssysteem. De werkbladen worden bij bezoek voor je klaargelegd. 

boek direct