Voedsel

Microben en voedsel zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In de landbouw worden voedselgewassen
constant bedreigd door ziekteverwekkers. Maar zonder microben zouden deze gewassen niet kunnen groeien.
In de horeca moet voedsel beschermd worden tegen rot en beschimmeling. Toch voegen koks tegelijkertijd aan veel voedsel en drank juist microben toe! En zonder microben zouden we ons voedsel helemaal niet kunnen verteren.

Capaciteit 80 leerlingen per tijdslot
Duur 90 minuten
Werkblad Micropia download PDF
Antwoorden werkblad Zie bevestigingsmail Micropia bezoek

Voor, tijdens en na

In Micropia zien de studenten de microwereld in het echt. Micropia biedt daarbij niet alleen onderwijsmiddelen voor tijdens het bezoek, maar ook voor daarvoor en daarna. Bereid jezelf en je klas voor en laat de nieuwe kennis na afloop van het bezoek beter bezinken. Zo zullen de inzichten en ontdekkingen uit Micropia echt beklijven.

Verwijs je studenten vooraf aan het bezoek naar de speciale leerlingenpagina's . Hier doen ze ideeën op en vinden ze meteen de informatie die daarvoor nodig is. Op de website staan ook experimenten die thuis of in de klas uitgevoerd kunnen worden. De leerlingen kunnen onder andere hun eigen microben kweken en experimenteren met probiotica. Verdiep jezelf alvast in de materie door de dossiers en themaverhalen  te lezen of te grasduinen in de A-Z'tjes .

Boek je bezoek

Meld je klas aan via het onderwijs boekingssysteem en maak kosteloos gebruik van het lesaanbod. De werkbladen worden bij bezoek voor je bij de kassa klaargelegd.

boek direct