Gezondheid

Microben zijn onlosmakelijk verbonden met je gezondheid. In de gezondheidszorg wordt dagelijks strijd geleverd met microben. Verplegers en doktersassistenten helpen bij het bestrijden van ziekteverwekkers om infecties te genezen. Goede hygiëne is daarbij onmisbaar. Toch zijn niet alle microben slecht. Je lichaam zit helemaal vol microben, maar je bent niet continu ziek. Hoe zit dit?

Capaciteit 80 leerlingen per tijdslot
Duur 90 minuten
Werkblad Micropia download PDF
Antwoorden werkblad Zie bevestigingsmail Micropia bezoek

Voor, tijdens en na

In Micropia zien de studenten de microwereld in het echt. Micropia biedt daarbij niet alleen onderwijsmiddelen voor tijdens het bezoek, maar ook voor daarvoor en daarna. Bereid jezelf en je klas voor en laat de nieuwe kennis na afloop van het bezoek beter bezinken. Zo zullen de inzichten en ontdekkingen uit Micropia echt beklijven.

Verwijs je studenten vooraf aan het bezoek naar de speciale leerlingenpagina's . Hier doen ze ideeën op en vinden ze meteen de informatie die daarvoor nodig is. Op de website staan ook experimenten die thuis of in de klas uitgevoerd kunnen worden. De leerlingen kunnen onder andere hun eigen microben kweken en experimenteren met probiotica. Verdiep jezelf alvast in de materie door de dossiers en themaverhalen  te lezen of te grasduinen in de  A-Z'tjes .

Boek je bezoek

Meld je klas aan via het onderwijs boekingssysteem en maak kosteloos gebruik van het lesaanbod. De werkbladen worden bij bezoek voor je bij de kassa klaargelegd.

boek direct