Gezondheid

Microben en je gezondheid zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Sommige soorten kunnen je ziek maken. Toch is het grootste gedeelte ongevaarlijk, of juist onmisbaar voor je gezondheid. Ze trainen je immuunsysteem en helpen zelfs bij het afweren van ziekteverwekkers. Het onderwijsprogramma van Micropia toont de invloed van microben op de gezondheid van de leerling. Zo kijken de leerlingen op een andere wijze naar zichzelf en de wereld om hen heen.

Capaciteit 80 leerlingen per tijdslot
Duur 90 minuten
Eindtermen download PDF
Werkblad Micropia download PDF
Antwoorden werkblad Link in bevestigingsmail Micropia-bezoek

Onderwerpen

•    Microbioom
•    Symbiose
•    Gezondheid
•    Immuunsysteem / afweer
•    Pathogenen
•    Antibiotica(resistentie)
•    Probiotica
 

Voor, tijdens en na

In Micropia zien leerlingen de microwereld in het echt. Micropia biedt daarbij niet alleen onderwijsmiddelen voor tijdens het bezoek, maar ook voor daarvoor en daarna. Bereid jezelf en je klas voor en laat de nieuwe kennis na afloop van het bezoek beter bezinken. Zo zullen de inzichten en ontdekkingen uit Micropia echt beklijven.

Verwijs je leerlingen vooraf aan het bezoek naar de speciale leerlingenpagina’s . Hier doen ze ideeën op voor een werkstuk of presentatie over micro-organismen en vinden ze meteen de informatie die daarvoor nodig is. Op de leerlingenpagina staan ook opgaven om het bezoek voor te bereiden. Hiernaast vind je ook experimenten die de leerlingen in de klas kunnen doen. Hierbij leren leerlingen onder andere meer over probiotica, en ontdekken ze de spectaculaire manier waarop de Pilobolus zich voortplant. Verdiep jezelf alvast in de materie door de dossiers en themaverhalen  te lezen of te grasduinen in de  A-Z’jes .

Opgaven voor leerlingen vanaf september 2018
Antwoorden voor leerlingen vanaf september 2018

Reserveren

Je reserveert dit werkblad via het onderwijs boekingssysteem. De werkbladen worden bij bezoek voor je klaargelegd. 

boek direct