Jouw lichaam vol microben

In de wereld van pubers staan zijzelf centraal. Het is een fase van zelfontdekking en zelfontwikkeling. Psychisch en lichamelijk. Het onderwijsprogramma van Micropia maakt gebruik van deze zelfinteresse. Het slaat de brug tussen microben en de leerling: jouw lichaam vol microben. Wat leeft er allemaal op en in je? Welke nuttige taken vervullen micro-organismen in je lichaam? Op die manier gaan leerlingen anders kijken naar zichzelf en het leven op en in hen.

Capaciteit 80 leerlingen per tijdslot
Duur 90 minuten
Eindtermen download PDF
Werkblad Micropia download PDF
Antwoorden werkblad Link in bevestigingsmail Micropia-bezoek

Onderwerpen

  • Interactie tussen mens en microben
  • Gezondheid
  • Evolutie en erfelijkheid
  • Bacteriën en schimmels
  • Vorm en functie
     

Voor, tijdens en na

In Micropia zien leerlingen de microwereld in het echt. Micropia biedt daarbij niet alleen onderwijsmiddelen voor tijdens het bezoek, maar ook voor daarvoor en daarna. Bereid jezelf en je klas voor en laat de nieuwe kennis na afloop van het bezoek beter bezinken. Zo zullen de inzichten en ontdekkingen uit Micropia echt beklijven.

Verwijs je leerlingen vooraf aan het bezoek naar de speciale leerlingenpagina’s. Hier doen ze ideeën op voor een werkstuk of presentatie en vinden ze meteen de informatie die daarvoor nodig is. Op de website staan ook opgaven voor havo/vwo 1-2 , en experimenten die thuis of in de klas uitgevoerd kunnen worden. De leerlingen kunnen onder andere hun eigen microben kweken en het onzichtbare leven in de sloot zien. Verdiep jezelf alvast in de materie door de dossiers en themaverhalen  te lezen of te grasduinen in de  A-Z’jes .

Opgaven voor leerlingen download PDF
Antwoorden voor leerlingen download PDF

Boek je bezoek

Meld je klas aan via het onderwijs boekingssysteem en maak kosteloos gebruik van het lesaanbod. De werkbladen worden bij bezoek voor je bij de kassa klaargelegd.

boek direct