Yakult

"Bij Yakult draait het al 85 jaar om bacteriën. Onze geschiedenis begon in de vorige eeuw in Japan."

"In 1921 zocht de Japanse wetenschapper en oprichter van het bedrijf Yakult , dr. Minoru Shirota, naar een manier om bacteriën levend in de darmen aan te laten komen. Dr. Shirota was een aanhanger van dr. Elie Metchnikof, die een verband zag tussen de hoge leeftijd van bepaalde nomaden en de melkzuurbacteriën die ze via gefermenteerde melkproducten binnenkregen. In 1930 selecteerde dr. Shirota lactobacillen die na een langdurig en gecompliceerd proces sterk genoeg waren om levend aan te komen in de darmen. Deze bacteriestam is naar hem vernoemd, de L. casei Shirota (LcS). In 1935 kwam het eerste flesje Yakult met miljarden LcS op de markt en in 1955 richtte dr. Shirota het Yakult Centraal Microbiologisch Instituut op, waar wetenschappelijk onderzoek gedaan wordt naar bacteriën en microbiota. In 1964 tijdens de Olympische Spelen in Tokio maakten ook mensen van buiten Japan kennis met Yakult. In datzelfde jaar zette Yakult zijn eerste onderneming op buiten Japan, in Taiwan. Tegenwoordig worden er dagelijks meer dan 40 miljoen flesjes gedronken in 40 landen. Sinds 1994 is Yakult ook verkrijgbaar in Europa. De Europese fabriek is gevestigd in Almere (Nederland) en is gratis te bezoeken.

De bedrijfsfilosofie van Yakult is ‘working on a healthy society’. Overal ondersteunen we verschillende activiteiten. Waarom? Omdat Yakult in een goede leefstijl past en we het belangrijk vinden om actief bij de samenleving betrokken te zijn. Een wereld van micro-organismen, die niet alleen voor wetenschappers zichtbaar is maar voor iedereen, past precies bij Yakult en daarom sponsoren wij Micropia."