Janssen Preventie Centrum

"Het Janssen Preventie Centrum is opgericht door Janssen Pharmaceutical Companies van Johnson & Johnson om baanbrekend onderzoek te verrichten op vaak nog onontgonnen medisch terrein."

"Het onderzoek richt zich op de preventie van chronische ziektes die vaak samenhangen met leeftijd en levensstijl, zoals de ziekte van Alzheimer, hart- en vaatziekten, kanker en auto-immuunziekten. Nieuwe benaderingen voor ziektepreventie zijn nodig om het toenemende aantal leeftijdsgerelateerde chronische aandoeningen in onze vergrijzende samenleving een halt toe te roepen.

Gedurende de afgelopen honderd jaar is gebleken dat preventieve strategieën, zoals het vaccineren van kinderen, zeer succesvol waren bij het bestrijden van infectieziektes. Dat nu ook ouderdomsgerelateerde chronische aandoeningen mogelijk zijn te voorkomen, wordt gezien als grensverleggend. Preventieve oplossingen waaraan valt te denken, zijn: vaccins, medicijnen en interventies die de samenstelling van het menselijke microbioom beïnvloeden.

Het Janssen Preventie Centrum bestaat sinds 2015 en er werken ongeveer 120 personen; voornamelijk wetenschappers. Het is gevestigd in Nederland (Leiden), de Verenigde Staten (La Jolla, Californië) en Engeland (Londen). Het hoofdkantoor bevindt zich in Leiden en er zijn laboratoria in alledrie de landen."