BASF

BASF leverde een waardevolle bijdrage aan de realisatie van Micropia en ontwikkelde samen met Micropia de opstelling 'Krachtpatsers in de kas'.

BASF werkt via onderzoek en innovatie aan het verbeteren en ontwikkelen van nieuwe grondstoffen, waardoor producten langer meegaan of het milieu minder belasten. Daarmee levert BASF een belangrijke bijdrage aan oplossingen voor wereldwijde uitdagingen als klimaatbescherming, energie, voeding en mobiliteit. BASF is de grootste producent van nematoden wereldwijd.

Krachtpatsers in de kas

Op 3 september 2015 onthulde Micropia samen met BASF een nieuwe toepassing van microben in de praktijk. De opstelling 'Krachtpatsers in de kas' laat zien hoe microscopisch kleine insectenjagers worden ingezet bij biologische gewasbescherming. Met speciaal ontwikkelde 3D-kijkers kan het publiek deze nematoden op interactieve wijze zien leven en bewegen. Plan je bezoek .

None

De opstelling ‘Krachtpatsers in de kas’ in Micropia. Met speciaal ontwikkelde 3D-kijkers kan het publiek nematoden op interactieve wijze zien leven en bewegen.