Prijzen en nominaties

Sinds de opening in 2014 heeft Micropia vele internationale prijzen en nominaties ontvangen. Hier vind je een overzicht.

2019

Benoeming Kids proof! museum 2019

Museum /kids\

De titel Kidsproof  is een publieksprijs. Alle bij de Museumvereniging aangesloten musea die in de afgelopen inspectieperiode 40 of meer inspecties hebben ontvangen en daarbij van de kinderen een gemiddeld cijfer van minimaal 7,5 hebben behaald, mogen zich na de feestelijke bekendmaking Kidsproof noemen.

2017

Project of Influence

The Best in Heritage

The Best in Heritage wordt georganiseerd door Europa Nostra en is een internationaal, jaarlijks evenement waar alleen prijswinnende musea en erfgoedprojecten aan deelnemen. Er worden ieder jaar meer dan twintig deelnemers uitgenodigd vanuit de hele wereld. De prijswinnende deelnemers en juryleden mochten stemmen op hun favoriet en het publiek, de moderatoren, juryleden en de keynote-sprekers kozen zo samen de winnaar van Project of Influence. De voorzitter prees de mogelijkheden die de baanbrekende technologie in Micropia biedt om het onzichtbare zichtbaar te maken.

2016

DASA Award

European Museum Academy

De DASA Award wordt jaarlijks door de European Museum Academy uitgereikt. De European Museum Academy hanteert een aantal criteria voor het toekennen van de DASA Award. Zo wordt er beoordeeld op de innovatieve, creatieve en kwalitatieve presentatie en inhoud van het museum en educatieve activiteiten. De internationale jury stelde dat Micropia model staat voor het museum van de 21ste eeuw.

Micheletti Award Finalist

European Museum Academy

De Micheletti Award wordt jaarlijks door de European Museum Academy uitgereikt. Het is een prijs voor musea met een focus op hedendaagse geschiedenis, wetenschap en het industriële en sociale erfgoed van Europa. Micropia was in 2016 een van de finalisten.

Kenneth Hudson Award

European Museum Forum

Het European Museum Forum dat onder de Raad van Europa valt, reikt sinds 1977 de European Museum of the Year Award (EMYA) uit. Ieder jaar kent het forum ook speciale juryprijzen toe, waaronder de Kenneth Hudson Award , de prijs voor het meest innovatieve museum in Europa.

German Design Awards, 'special mention'

German Design Council, Duitsland

Micropia ontving van de German Design Awards een ‘ special mention ’ in de categorie Excellent Communications Design – Fair and Exhibition. “A fascinating exhibition that lets visitors explore a different cosmos”, aldus de jury.

2015

speciale juryprijs, 'highly commended'

Museums + Heritage Awards, Groot-Brittannië

Tijdens het Museums + Heritage Awards gala in Londen werd Micropia ‘ highly commended ’ door de jury in de categorie beste museum internationaal 2015. De Museums + Heritage Awards worden beschouwd als de Oscars van de internationale museumwereld. 

Best of Year Interior Design Award (BOY), 'honoree'

Interior Design's Best of Year Awards, VS

De Best of Year Interior Design Award wordt jaarlijks uitgereikt in verschillende categorieën van design. Micropia werd uitgeroepen tot honoree in de categorie exhibit.

Ook ARTIS heeft (internationale) nominaties en prijzen ontvangen de afgelopen jaren.

prijzen voor ARTIS