Micropia open voor alle bezoekers

Micropia is weer open voor alle bezoekers. Om een veilig en leerzaam bezoek mogelijk te maken, zijn er een aantal veiligheids- en hygiënemaatregelen getroffen. Je kunt direct je starttijd reserveren.

Let op: je moet voorafgaand aan je bezoek eerst reserveren via jouw Mijn ARTIS-account. Met een starttijd heb je 30 minuten de tijd om binnen te komen. Daarna kan je zo lang als je wilt blijven. Klik op onderstaande knop om bij Mijn ARTIS te komen. 

reserveren verplicht

Toegangskaarten zijn alleen online te reserveren met een Mijn ARTIS-account . Zo komen er geen lange rijen bij de kassa of drukte bij de Hoofdentree. 

Maatregelen in Micropia

Het is voor bezoekers vanaf 13 jaar verplicht om in binnenlocaties zoals Micropia een mondkapje te dragen.

Er is een vaste route door het museum uitgestippeld om te zorgen dat bezoekers 1,5 meter afstand van elkaar kunnen houden. Op verschillende plekken zijn vakken aangegeven waarin je kunt staan om zo op afstand te blijven. Er wordt daarnaast vaker schoongemaakt in het museum en er zijn plekken waar je je handen kunt desinfecteren. De opstelling 'Oplichters' is tijdelijk afgesloten. Door het naleven van deze maatregelen zorgen we er samen voor dat iedereen een veilig en ontspannen bezoek aan Micropia kan brengen. 

Wat kun je zelf doen?

Micropia volgt het beleid van de Rijksoverheid, de gemeente Amsterdam, de lokale veiligheidsregio en het RIVM. Kom daarom naar Micropia met je gezin of kom in een gezelschap van maximaal 4 personen die niet van hetzelfde huishouden zijn. Blijf thuis als je verkoudheidsklachten hebt zoals een loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, koorts of verhoging tot 38 graden Celsius. Blijf ook thuis als een van je gezinsleden deze klachten heeft.

Houd in het museum zelf rekening met de volgende richtlijnen:

  • Draag een mondkapje wanneer je 13 jaar of ouder bent, dit is verplicht.
  • Houd minimaal 1,5 meter afstand tot bezoekers en medewerkers
  • Schud geen handen
  • Hoest of nies in je elleboog
  • Was regelmatig je handen
  • Betaal overal contactloos

Veelgestelde vragen

Heb je meer vragen over je bezoek? Bekijk dan de veelgestelde vragen .

Meer informatie over de parkeertarieven vind je op www.artis.nl/parkeren .