Opening Micropia voor alle bezoekers

Micropia zal vanaf maandag 1 juni opengaan voor alle bezoekers. Om een veilig en leerzaam bezoek mogelijk te maken voor alle bezoekers, zijn er een aantal veiligheids- en hygiënemaatregelen getroffen. 

Let op: je moet eerst een starttijd reserveren. Zonder gereserveerde starttijd heb je geen toegang tot Micropia. Je kunt reserveren via jouw Mijn ARTIS-account. Klik op onderstaande knop om bij Mijn ARTIS te komen. Kom niet met het OV, maar met de fiets, lopend of met de auto.

reserveren verplicht

Starttijden en toegangskaarten zijn alleen online te reserveren met een . Zo komen er geen lange rijen bij de kassa of drukte bij de Hoofdentree. De veiligheid en gezondheid van de bezoekers, medewerkers en dieren staat bij een bezoek namelijk voorop.

Elke zaterdag nieuwe starttijden

Micropia evalueert elke dag de drukte in het museum en wilt iedereen de kans geven een bezoek te brengen aan het park. Op basis van de dagelijkse evaluatie geven we gefaseerd op woensdag nieuwe starttijden vrij voor de komende anderhalve week. Houd hiervoor de website in de gaten.

Maatregelen in Micropia

Naast de verplichte starttijd, zijn er in Micropia nog meer maatregelen genomen. Er is gekozen voor een aparte in- en uitgang. De ingang van Micropia bevindt zich voorlopig aan de Plantage Kerklaan. De uitgang is via het Artisplein. Op sommige plekken in Micropia is het best lastig om afstand te houden van elkaar. Daarom is er een vaste route uitgestippeld.  Op verschillende plekken zijn vakken aangegeven waarin je kunt staan om zo toch op afstand te blijven. De opstellingen Extremofielentheater en Oplichters zijn tijdelijk afgesloten. Micropia wordt daarnaast vaker schoongemaakt en er zijn plekken in het museum waar je je handen kunt desinfecteren.

Wat kun je zelf doen?

Micropia volgt het beleid van het RIVM. Kom daarom alleen naar Micropia met je gezin of degene waar je volgens het RIVM een huishouden mee vormt. Blijf thuis als je tot de risicogroep behoort of verkoudheidsklachten hebt zoals een loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, koorts of verhoging tot 38 graden Celsius. Blijf ook thuis als een van je gezinsleden deze klachten heeft.

Kom met de fiets, auto of lopend. Kom niet met het openbaar vervoer, om overbelasting van het vervoersnetwerk te vermijden. Zo kunnen alle dokters, verplegers en andere (zorg)medewerkers hun belangrijke beroepen veilig blijven uitvoeren. Meer informatie over de parkeertarieven vindt u op www.artis.nl/parkeren .

Houd in het park zelf rekening met de volgende richtlijnen:
•    Houd minimaal 1,5 meter afstand tot bezoekers, medewerkers en dierverblijven
•    Schud geen handen
•    Hoest of nies in je elleboog
•    Was regelmatig je handen
•    Betaal overal contactloos

Veelgestelde vragen

Heb je meer vragen over je bezoek? Bekijk dan de veelgestelde vragen .