Opening Micropia voor alle bezoekers

Micropia is weer open voor alle bezoekers. Om een veilig en leerzaam bezoek mogelijk te maken voor alle bezoekers, zijn er een aantal veiligheids- en hygiënemaatregelen getroffen. 

Let op: je moet voorafgaand aan je bezoek eerst reserveren via jouw Mijn ARTIS-account. Met een starttijd heb je 1,5 uur de tijd om binnen te komen. Daarna kan je zo lang als je wilt blijven. Klik op onderstaande knop om bij Mijn ARTIS te komen. 

reserveren verplicht

Toegangskaarten zijn alleen online te reserveren met een Mijn ARTIS-account . Zo komen er geen lange rijen bij de kassa of drukte bij de Hoofdentree. De veiligheid en gezondheid van de bezoekers en medewerkers staat bij een bezoek namelijk voorop.

Maatregelen in Micropia

Op sommige plekken in Micropia is het best lastig om afstand te houden van elkaar. Daarom is er een vaste route uitgestippeld. Op verschillende plekken zijn vakken aangegeven waarin je kunt staan om zo toch op afstand te blijven. De opstelling 'Oplichters' is tijdelijk afgesloten. Micropia wordt daarnaast vaker schoongemaakt en er zijn plekken in het museum waar je je handen kunt desinfecteren.

Wat kun je zelf doen?

Micropia volgt het beleid van het RIVM. Kom daarom alleen naar Micropia met je gezin of degene waar je volgens het RIVM een huishouden mee vormt. Blijf thuis als je tot de risicogroep behoort of verkoudheidsklachten hebt zoals een loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, koorts of verhoging tot 38 graden Celsius. Blijf ook thuis als een van je gezinsleden deze klachten heeft.

Meer informatie over de parkeertarieven vind je op www.artis.nl/parkeren .

Houd in het park zelf rekening met de volgende richtlijnen:
•    Houd minimaal 1,5 meter afstand tot bezoekers en medewerkers
•    Schud geen handen
•    Hoest of nies in je elleboog
•    Was regelmatig je handen
•    Betaal overal contactloos

Veelgestelde vragen

Heb je meer vragen over je bezoek? Bekijk dan de veelgestelde vragen .