7 redenen om Micropia te bezoeken in 2017

Micropia_scan-jezelf_MW_1920x1080.jpg

Scan jezelf en maak nieuwe vrienden.

#1 Maak nieuwe vrienden

Je bent niet alleen. Je draagt 100.000 miljard microben met je mee. Duizenden soorten bacteriën, schimmels, archaea en virussen houden je gezond. Door je voedsel te verteren, maar ook door je immuunsysteem te trainen. Ze bepalen veel meer dingen in je leven dan dat je denkt. Micropia is de enige plaats waar je je microben ontmoet. Bewonder je bewoners en maak nieuwe vrienden.

#2 Het meest vernieuwende museum van Europa

Micropia is bekroond als meest vernieuwende en baanbrekende museum van Europa 2016. En dat is niet zomaar wat. Micropia is gekozen uit honderden musea. Wij kunnen dus zo snel geen reden bedenken om Micropia over te slaan.

microbe_beerdiertje_mos_ANP_1920x1080.jpg

Het beerdiertje kan fantastische dingen.

#3 Kom kijken: microben kunnen fantastische dingen

Ze kunnen zich razendsnel bewegen, zijn supersterk en overleven in de meest extreme omstandigheden. Microben eten nagenoeg alles, en planten zich veel sneller voort dan wij. Microben bevolken al meer dan 3,5 miljard jaar deze planeet, en hebben in die tijd de meest unieke eigenschappen opgedaan.

#4 Microben zijn de toekomst

Wie goed kijkt, ziet een enorme onzichtbare wereld vol slimme oplossingen voor onze grootste problemen. Met behulp van microben bedenken we nieuwe vormen van groene energie, medicijnen, voedsel, biologische gewasbescherming, waterzuivering. De mogelijkheden zijn eindeloos. Microben zijn onmisbaar voor onze toekomst. Zij gaan het helemaal maken.

Micropia_overzicht_overview_trap_MH_1920x1080.jpg

Het enige microbenmuseum ter wereld.

#5 Het enige microbenmuseum ter wereld

Op deze wereld wonen zo’n 7,5 miljard mensen, een ontelbaar aantal microben, maar er is maar één microbenmuseum. Micropia in Amsterdam is de enige plek ter wereld waar je onzichtbaar leven van dichtbij met je eigen ogen kan zien.

#6 Miniscuul met mega impact

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet, en ze kunnen bergen werk verzetten. Door al het afval af te breken, houden ze de planeet opgeruimd, en maken ze de cirkel van het leven rond. En als je dacht dat al de zuurstof in onze atmosfeer van planten komt, dan heb je het mis. Meer dan de helft komt van microben. Microben zijn de motor die de aarde al miljarden jaren laat draaien.

olifant_Sanuk_buiten_slurf_kop_haren_R_1920x1080.jpg

Denk aan de buren.

#7 De buren

Micropia ligt in een van de fijnste buurten van Amsterdam, en heeft de allerleukste buren. Buurman 1: ARTIS-Park , vol dieren, planten, monumenten, kunst, sterren en planeten. Ontdek de natuur om je heen, van het allerkleinste, tot het allergrootste. Sluit je bezoek af met een heerlijke tuinbonenravioli bij buurman 2: café-restaurant de Plantage .
 

koop kaartjes