Zomer in Micropia

Micropia heeft zin. Zin in de zomer. Vanaf vrijdag 9 juli tot en met zondag 5 september organiseert het museum verschillende activiteiten voor het hele gezin.

Luisteren naar de Laborant Vertelt: Samen Sterk 

Na meer dan anderhalf jaar mogen we eindelijk weer wat meer samen zijn. Zonder elkaar is er maar weinig lol aan. Dat geldt voor het hele leven, en zeker voor microben. Zonder samen te werken met microben zouden dieren, planten of mensen niet kunnen bestaan.  Sterker nog, je eigen microben beïnvloeden zelfs op wie je verliefd wordt!  Wil je meer weten over deze onzichtbare vrienden, luister dan naar de ‘Laborant vertelt’ in ARTIS-Micropia. Elke dag om 13.00 en 16.00 uur voor het Micropia-laboratorium. 

Workshop: maak je eigen microbe

Microben hebben de meest extreme vormen en kleuren. Een staart, acht pootjes, vol met haartjes, of juist helemaal glad. Je kunt het zo gek niet bedenken. Op woensdagmiddag van 12.30 tot 14.30 uur kun je tijdens deze inloopworkshop met allerlei verschillende (lab)materialen ook je eigen microbe bouwen. Leuk voor kinderen, maar stiekem ook voor volwassenen.

Kijk voor alle informatie en zomer activiteiten in ARTIS en ARTIS-Micropia naar de dagagenda:

dagagenda

Kinderen gratis

Micropia is voor kinderen tot en met 18 jaar gratis toegankelijk deze zomer. Binnenkort kun je dit gratis ticket boeken via https://dagtickets.artis.nl/ en is alleen geldig in de periode van vrijdag 9 juli tot en met zondag 5 september. 

tickets

Zinderende Zomeravonden in ARTIS

Bezoekers van de Zinderende Zomeravonden in ARTIS ontvangen bij aankoop van hun ticket tijdelijk een kortingscode voor een eenmalig gratis bezoek aan Micropia. Deze kortingscode is alleen geldig van vrijdag 9 juli tot en met zondag 5 september. Zorg dat je je ARTIS bevestiging meeneemt! 

meer informatie