Weekend van de Wetenschap

ARTIS-Micropia doet mee aan het landelijke Weekend van de Wetenschap. 

Dit kan je verwachten

Werk als een echte laborant en kweek je eigen schimmels. Op zondag 8 oktober ontdek je in ARTIS-Micropia de kleurrijke wereld van microben. Wist je bijvoorbeeld dat oesterzwammen in drie verschillende kleuren voorkomen? Er zijn gele, grijze en roze. De kleur van de zwam bepaalt ook de smaak. Start je eigen kweek met oesterzwammen in het museum en neem ze mee naar huis om te verzorgen. Voor je het weet heb je je eigen kleurige oesterzwammen! 

De workshop duurt 20 minuten en start ieder half uur, vanaf 10.30 tot 15.00 uur. Wil je deze workshop in ARTIS-Micropia gratis bijwonen? Meld je dan aan bij de kassa voor vrijkaarten. Let op: vol is vol, dus wees er op tijd bij.

Practische informatie

Wanneer    zondag 8 oktober
Waar ARTIS-Micropia
Hoe laat tussen 10.30 en 15.00 uur, start iedere 30 minuten
Leeftijd vanaf 8 jaar
Prijs gratis (vol = vol)

Meer informatie over het  Weekend van de Wetenschap .

Ga ook langs bij de buren, het ARTIS-Groote Museum

Hoeveel verschillende diersoorten leven er in Nederland? En hoe belangrijk is ARTIS voor de biodiversiteit van de stad? In het ARTIS-Groote Museum, het museum van grote vragen, duiken we samen in het ARISE project. Een groot wetenschappelijk project met als doel de biodiversiteit van Nederland in kaart te brengen. Klik hier voor meer informatie.