9 jaar ARTIS-Micropia

Op zaterdag 30 september bestaat ARTIS-Micropia 9 jaar. Om dit te vieren is er een speciale workshop op de benedenverdieping van het museum. Treed in de voetsporen van de beroemde Nederlandse wetenschapper Antoni van Leeuwenhoek. Maak je eigen microscoop zoals hij dat deed in de 17e eeuw en ontdek met eigen ogen de wereld van microben.

koop je ticket

Wat kun je verwachten?

Tijdens deze workshop krijg je de kans om je eigen microscoop te maken. Met deze zelfgemaakte microscoop kun je micro-organismen zien die normaal gesproken onzichtbaar zijn voor het blote oog. Tijdens de workshop kan je verschillende microben bekijken en je microscoop mag je uiteraard mee naar huis nemen om nog veel meer te ontdekken. 

Praktische informatie

Wanneer    zaterdag 30 september 2023
Waar ARTIS-Micropia begane grond
Hoe laat tussen 13.30 en 15.30 uur
Leeftijd iedereen die met een schaar overweg kan
Toegang om deel te nemen aan de workshop heb je een kaartje voor ARTIS-Micropia nodig. 

Als je nog geen kaartje hebt, kun je deze vooraf online of ter plaatse in het museum kopen. Deelname aan de workshop is op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt. Zorg ervoor dat je op tijd bent, want het aantal plaatsen is beperkt en vol = vol!

Dit is een unieke kans om meer te leren over de wereld van microben en om zelf een microscoop te maken. Mis het niet! Kom naar ARTIS-Micropia en vier het 9-jarig jubileum.